Te loobusite kohvist juba mõne nädala eest, aga ülemus ei ole ikka veel aru saanud, et põhjuseks võib olla rasedus. Kuigi sellist asja nagu "õige aeg" ei ole olemas, võite teate hoolika planeerimisega peatse elumuudatuse ka ülemusele ja töökaaslastele positiivselt edastada ja jätkata töö tegemist eriliste komplikatsioonideta.

Raudne reegel, mida unustada ei tohiks on: ärge alahinnake kuulujuttude levimise kiirust. Igal juhul on eelistatud variant, kus teie olete info algallikaks, aga mitte "keegi suitsunurgas rääkis". Kui oletegi otsustanud kedagi oma saladusse pühendada või mõni töökaaslane teie muutunud käitumise järgi asja tuumani jõuab, siis paluge neil olla diskreetne ja oma suud enne mitte paotada, kui teie olete valmis saladuse päevavalgele tooma.

Kui te arvate, et ülemus võib reageerida uudisele negatiivselt, oleks mõistlikum oodata oma teate edastamisega, kuni kõige riskantsem rasedusperiood on selja taga. Esiteks, väldite sellega teie enda tervisele halvasti mõjuda võivat erutumist. Teiseks, kui rasedus tõepoolest katkema peaks, jääb torm töö juures tekitama. Aga kui te tunnete end hommikuti halvasti või teil on muid komplikatsioone, ei ole viivitamistaktika kuigivõrd otstarbekas, sest sagedastele hilinemistele ja arsti visiitidele peab olema mõjuv põhjus..

Kui te teate, et teil seisab lähitulevikus ees tulemus- või palgavestlus, siis oleks mõistlik hoida uudis saladuses, kuni see vestlus on selja taga. Miks? Sellisel juhul saate selge pildi oma tulevikuväljavaadetest antud firmas - kui vestluse käik on positiivne, saate kinnituse, et teid on märgatud ja selle teadmisega on vahest ka kergem mõneks ajaks töölt lahkuda. Kui tulemus osutub oodatust kesisemaks, siis vähemalt teate, et seda ei põhjustanud eelootav lapsepuhkus, vaid teid kui töötajat niikuinii teie arvates vääriliselt ei hinnata, mistõttu ei tohiks ka lapsepuhkus teis suuri süümekaid tekitada.

Ajastage uudise avaldamine ajale, mil te olete saanud hakkama millegi suurega, näiteks lõpetanud keerulise projekti. Sellega näitate ülemusele ja kolleegidele tegudega, et teete tööd niisama tõsiselt kui enne.

Lükake uudisest teatamine edasi, kui leiate ülemuse halvas tujus. Kui ta on eriliselt halvas tujus või tal on mingi oluline tähtaeg lähenemas, hoidke keelt hammaste taga. Ühesõnaga valige ajastamismomenti.

Olge valmis leigeks reaktsiooniks. Isegi kui ta sisimas teile õnne soovib, võib seda ähmastada mure teie ajutise lahkumise mõju pärast firmale.

Kui töötate ohtlikus keskkonnas, tuleb teil paluda viia end raseduse ajaks teisele tööle.

Ärge andke lubadusi, mida te pidada ei saa, näiteks kui kiiresti te tööle tagasi tulete. Selle asemel lubage oma plaane hiljem ülemusega konkreetsemalt arutada.