Kui oleks nii, et esmaspäevad kunagi ei lõppeks… Tõeline õudusunenägu? Vastupidi — ühe uuringu järgi on tervelt kaks inimest kolmest rõõmsad, kui jälle kord on kätte jõudnud esmaspäev, vahendab Sky News.

Miks see nii on? Ehk mõjub naasmine tavapärase rutiini ja argiste tööülesannete juurde kui pääsemine kaootilisest ja sageli pisut pöörasest nädalavahetusest.

Kõige rohkem naudivad oma tööd väiksemate ettevõtete töötajad ning — oh üllatust — mitte ülearu lojaalsed töövõtjad, selgus briti töötajate hulgas läbi viidud küsitlusest. Viimaste all peetakse silmas neid, kes ühele töökohale väga pikalt pidama ei jää. Mida kauemaks inimene ühele tööpostile on jäänud, seda rutiinsemaks töö muutub ning seda suurem on pühapäeva õhtuks tekkiv vastumeelsus töölemineku suhtes.

Esmaspäeva esimesed tunnid töö juures ei ole kindlasti need kõige viljakamad. On loomulik, et nädalavahetuse pidudest või ka mõnusast kodusest äraolemisest väljatulek võtab natuke aega. Ka selle pärast pole tarvis muretseda, sest väidetavalt kerkivad parimad ideed esile umbes poole üheteistkümne paiku ennelõunal. Sinnani võid niisiis rahulikult kohvi juua, et siis uue hooga nädal käima lükata.

Mis sina arvad, kas need esmaspäevad on ikka nii õudsed või meeldib ka sulle pigem peale pikka nädalavahetust tööle naasta?