Kas planeerid ette ja mõtled päriselt läbi, kuidas sa oma vaba aega veedad? Siin on 11 asja, mida ebaedukad inimesed nädalavahetusel kipuvad tegema ja kuidas neid vältida.

1. Neil pole plaani

Sa ei pea planeerima igat vaba minutit ära, aga sul võiks olla vähemalt mingigi idee, mida sa ära teha tahaksid (isegi, kui plaanid puhata).

2. Nad ei leia oma lähedaste jaoks aega

Kiire töönädala jooksul võib olla keeruline oma lähedaste jaoks aega leida, aga pühenda seda neile siis vähemalt nädalavahetustel.

3. Nad lasevad tehnoloogial enda elu üle võtta

Pane oma telefon ära, ära loe pidevalt töökirju ja tee ka oma kolleegidele selgeks, et sa ei kavatsegi neile nädalavahetuse jooksul vastata. Ära sõltu tehnoloogiast!

4. Nad ei naudi iseendaga veedetud vaba aega

Pole vahet, kas oled üksi või lähed sõpradega välja, tee midagi, mis teeb sind õnnelikuks!

5. Nad magavad nädalavahetuse maha

Võimalik, et jõid reedel liiga palju ja üritad nüüd end ravida või oled lihtsalt liiga väsinud, aga terve nädalavahetuse magamine võib su unetsükli totaalselt segi paisata.

6. Nad kulutavad liiga palju raha

Hoiad nädala sees kokku, et see raha siis nädalavahetustel sirgeks lüüa? No vahel võidki seda endale ju lubada, aga kui see on saanud harjumuseks, on aeg hakata mõtlema, kas saaksid kuidagi ka nii lõbutseda, et selle jooksul kogu oma raha ära ei kulutaks.

7. Nad ei mõtle asju läbi

Kiire nädala jooksul on keeruline leida aega, et elu üle järele mõelda ja oma eesmärgid panna paika, aga tegelikult tuleks seda iga natukese aja tagant ikkagi teha.

8. Nad ei suuda mõtteid töölt ära saada

Reedeti on hea panna paika plaan esmaspäevaks. See, kui oled valmistunud, pole ju halb, aga kui oled oma tööst sõltuvuses, siis see on küll. Võta nüüd rahulikult ja lõõgastu vahelduseks!

9. Nad laisklevad ja kahetsevad seda hiljem

Miks mitte terve nädalavahetuse lihtsalt olla? See on ju suurepärane viis, kuidas end uueks töönädalaks välja puhata. Aga kui sul on seda tehes igav ja seetõttu ka halb tuju, võiksid mõelda, kas sul oleks ehk midagi targemat teha.

10. Nad ei lõõgastu

Plaanid kogu oma nädalavahetuse erinevaid tegevusi täis? Selleks, et uuel töönädalal taas produktiivne ja tänu sellele ka edukam olla, on vaja natukene ka akusid laadida, aga kui su nädalavahetusel pole ühtegi vaba sekundit, ei tunne sa end kunagi puhanuna ja see võib ka su edukust mõjutada.

11. Nad ei valmistu eesootavaks nädalaks

Pühapäevaõhtuti on väga hea uueks nädalaks plaane teha. Vaata üle oma kalender ja pane paika asjad, mis peaksid nüüd ära tegema.

Allikas: Business Insider