Tee plaanid

Isegi kui oled väga loov, ei tähenda see, et võiksid kogu organiseerimispoole vahale jätta. On täiesti võimalik, et ideed võivad rünnata igal pool, aga kui paned endale ajalised raamid ja tegevused paika, võid viimasel hetkel leida ka idee, mis pole küll ideaalne, kuid aitab edasi töötada. Isegi, kui sunnitud ajalimiidi tõttu sündinud idee on halb, aitab see sul seda analüüsida ja leida teisi väljapääsuteid.

Alati ei pea olema visionäär

Tänapäeval on juba suurem enamik asju teiste inimeste poolt läbi tehtud, analüüsitud ja loodud. Oluline on võtta väikeseid ideid igalt poolt ja teha kokku midagi uut ja huvitavat. Mõnele võib see tunduda varastamisena, kuid nimetame seda hoopis teiste abil loomiseks.

Muuda oma hommikusi rutiine

Sa järgid iga hommik sarnast mudelit. Muuda seda! Ärka sundnaeratusega, tee kohvi ja mine sellega vanni. Söö hommikusööki rõdul. Pane hommikul pintsak selga, mine osta poest leht ja joo siis näiteks alupükstes teed. Mida iganes ka otsustad, tee midagi täiesti teistmoodi ja ehk annab see sinu loovusele juurde.

Trenn

Meie mõistus ja keha on tihedalt seotud. Kui stimuleerid üht, mõjutad ka teist. Samamoodi nagu hea tuju annab hea tunde kehale, aitab füüsiline trenn ka aju stimuleerida.

Puhkus

Tea, millal puhata ja maga korralikult. Kui tuled hea idee peale, pole alati kõige parem sellega tööle asuda, vaid maga natuke ja ärgates on sul oma ideest juba palju uusi vaatenurki. Kui tunned, et hakkab tekkima stress, pühi teema peast, astu korraks õue ja mõtle, kui kaunis on päike ja taevas.

Sea endale omapäraseid eesmärke ja reegleid

Kui loovuse hoog hakkab raugema, tee vahel nii-öelda imelikke plaane. Iga motiveeriv tegevus on parem kui tegevusetus.

Tegele ka teiste töödega

Kui tegeled ühe tööga korraga, tekib mingil hetkel sein ette ja saabub stressimoment. Tegele vahel teise teemaga ja näed, et põhiteema juurde naastes on mõte jälle värskem.