Paindlikkus

Kaugtöö võimaldab sageli paindlikumalt töökohustusi täita, kui pole võimalik füüsiliselt kontoris viibida. Näiteks juhul, kui ei leia lapsele hoidjat või koju on kutsutud tehnik, kelle tulekut ei saa lükata tööpäevavälisesse aega. Kaugtööpäeva oma kodukontoris on mõistlik proovida ka siis, kui ees on näiteks pikem kirjatöö, mis vajab suuremat süvenemist. Vaikses ja rahulikus keskkonnas võib see kirjutis võtta tunduvalt vähem aega, kui kontoris, kus uusi teemasid, mida lahendada tekib tahes-tahtmata enam.

Ilusate ilmadega loodusesse

Suviseid päikselisi ilmasid on meie kliimas ainult loetud arv. Kui töökohustused vähegi võimaldavad, võiks need kontoriseinte asemel viia hoopis vabas õhus tegelemiseks. Miks mitte luua oma kodukontor suvilasse või teha tööd koduaias? Mõõdukas päikese käes viibime aitab täiendada meie D-vitamiini varusid, et talvel paremini viirustele ja haigustele vastu seista.

Rahulolu suurendamine

Mitmed uuringud on näidanud, et võimalus oma tööpaika ise valida, muudab töötajad rahulolevamaks. Baltimaades Samsungi ja GfK poolt tehtud uuringust selgus, et mobiilsus parandab töötaja rahulolu ja produktiivsust. 80% vastanutest, kellel oli võimalus teha kaugtööd, olid rohkem rahul. USA-s World at Work ühenduse 65 000 liikme seas läbi viidud paindlike töökohtade uuring aga näitas, et juba rohkem kui 80% organisatsioonidest võimaldab oma töötajatele kontorist väljas töötamist või valida neil meelepärane aeg, millal tööülesandeid täita.

Internet endaga alati kaasas

Klientide seas tehtud küsitlused näitavad, et aina populaarsemaks lahenduseks kontorist väljas töötavate inimeste seas on muutunud mobiilne internet arvutis. Netipulk on mugav lahendus kasutada internetti näiteks pargipingil või maakodus kiirelt töömeilidele vastates. Eestlaste huvi mobiilsete internetilahenduste vastu näitab ka näiteks hiljutine Euroopa digitaalarengu aruanne, mille järgi on Eesti mobiilse interneti kasutuselt Euroopa esirinnas.

Loominguline keskkond

Asukoht loeb! Vaheldusrikas keskkond loob eeldused loovamateks lahendusteks ja ideedeks. Kuigi tänapäeval on paljudes kontorites loovust soosiv õhkkond, tasub mõnikord tavakeskkonnast eemale minna. Uued kohad ja inimesed võivad viia huvitavat ideedeni ja soodustada tööprotsesse.