1. Mida sa terve päeva teed?

Kas sa tõesti arvad, et kui inimene ei käi üheksast viieni tööl, siis ta ärkab millalgi pärastlõunal ja maandub voodist otse teleka ette, et päev otsa mingi sarja maratoni vaadata? Olgu, võib-olla tuleb vahel ka selliseid päevi ette, aga ei maksa unustada, et töö otsimine on samuti töö. Kui see inimene tõesti soovib tööle minna, siis ilmselt ta guugeldab töökuulutusi ja kirjutab ning viimistleb oma CV-d ja motivatsioonikirju. Päris nõme, kui keegi siis küsib, et mida sa seal kodus teed üldse.

2. Oled sa kindel, et su võimalik tulevane tööandja su kirja/CV/proovitöö ikka kätte sai?

Kas sa tõesti arvad, et tööotsija on nii loll ja pole neid asju üle kontrollinud, kui ta võimalikult tööandjalt vastust saanud pole? See, et tal hetkel tööd pole, ei tähenda, et ta täiesti kuu pealt kukkunud oleks.

3. Kas sa oled eitava vastuse puhul küsinud põhjust, miks sind ei valitud?

Tihtipeale pärast tööintervjuud sulle ei saadeta eitava vastuse puhul isegi vastavat teadet, ammugi ei põhjendata, miks eelistati teist kandidaati. Kui tööandjad peaksid kõikidele kandidaatile edaspidiseks tööle kandideerimiseks tasuta nõu andma, jääks välja valitud uus töötaja täiesti tähelepanuta.

4. Kuidas sa küll oma arved makstud saad?

Nagunii töötu muretseb 24/7 selle pärast, kuidas ära elada ja sa pead veel õli tulle valama? Kui see inimene just sinuga koos ei ela, siis pole sinu asi tema raha pärast muret tunda. Usu, talle piisab enda murest küll ja veel.

5. Mis sa arvad, miks sa ühtegi tööd ei saa?

No mida küsimust? Vaevalt et nüüd negatiivsele keskendumine olukorda muudab.

6. Kas sa oma tuttavatelt oled ikka küsinud — äkki kellelgi on tööd pakkuda?

Kas sa tõesti arvad, et töötu selle peale ise ei tule? Ilmselt on ta kõikidelt küsinud, kes vähegi midagi võiks teada ja ilmselt ta küsib veel. Sina tee oma suu lahti pigem siis, kui sulle endale mingi võimalus kõrva jäänud on.

7. Kas sa ennast töötukassas oled registreerinud?

Eem… jaa… kas mitte kõik töötud ei tee seda?

Allikas: HelloGiggles