Ma ei tahaks iialgi sattuda olukorda, kui kandideerin koos kahe mehega samale ametikohale. Ma tean, et need härrased on minust pädevamad, neil on rohkem kogemusi ja muljetavaldavam CV, kuid siis teatatakse, et mina ikkagi võitsin ja saan koha endale. Esiteks ei ole selline asi ju kuidagi kooskõlas võrdse kohtlemise seadusega, teiseks on mul endal kohutavalt piinlik sellele kohale asuda teadmises, et sain selle vaid sellepärast, et olen naine. Kolmandaks ei jää mu “saavutus” kindlasti saladuseks ka kaastöötajatele, kes tahes tahtmata hakkavad mind natuke teistsuguse pilguga vaatama. Tean, sest ma isegi vaataks mingit tibi, kes on ainult naiseks olemise tõttu tööle võetud, pisut altkulmu.

Naised niigi kasutavad erinevaid alatuid ja vähem alatuid naiselikke nõkse, et oma tahtmist saada. Mõnikord ei ole selles midagi halba. kuid töökohas ei ole minu meelest sobilik veelgi oma sugu rõhutada või panna kellelegi seadusega kohustuseks sugudevahelist konkurentsi ja erinevusi veelgi teravamalt välja tuua.

Sookvoodid ei aita naisi edasi, pigem lükkavad sammukese tagasi, arvan ma. Naine ei pea kõike saama selle pärast, et ta on naine. Oskused, haridus ja haritus on need, mis aitavad elus edasi. Sookvootidest lärmamise asemel võiks ettevõtlikud naised pigem õpetada teistele seda, kuidas oma häält kuuldavaks teha, kuidas julgeda enda eest seista ja oma arvamusi välja öelda.


Naine ja selle üle uhke!