1. Su ülikoolidiplom on lihtsalt ülikoolidiplom. Kogemused, asjalikkus ja elust ammutatud teadmised on ka palju väärt.

2. Ole alati sekretäridega meeldiv, eriti kui lähed tööintervjuule. See käib kõigi kohta, ole nii kõrgel ametipositsioonil kui tahes.

3. Nõrkused, mida sa ei tea või tunnista, maksavad sulle kõige rohkem kätte. Leia need üles enne, kui need sind leiavad ja sa tänu sellele haledalt ebaõnnestud.

4. Number üks omadus, mida tööintervjuul vaadatakse on meeldivus. Keegi ei otsi kollektiivi ülbet ja ennasttäis tegelast, kes end püramiidi tipuks peab.

5. Hari end kõikvõimalikel aladel, mis vähegi huvitavad tunduvad. Isegi, kui need on sinu hobi. Nii oled oma unistuste töö jaoks kindlasti kvalifitseeritud.

6. Õpi küsima. Õppimine, vastuste saamine, vastuste andmine ja õpetamine saavad kõik alguse õigete küsimuste esitamisest. Õpi neid vormistama ja sinu ees avanevad kõik uksed.

7. Keegi ei oska sõnastada, mis on huvitav ja pingetpakkuv töö. Samuti ei jookse need sulle lihtsalt ise sülle.

8. Ära otsi ühekülgseid võimalusi, muuda oma spekter laiemaks. Inimesed, kellel on mitmekülgne kogemus, saavad suurema tõenäosusega paremaid töökohti.

9. Ära ole parem, ole erinev. Sul ei ole võib-olla töökuulutses otsitud omadusi, kuid kui suudad näidata, kuidas sa tööandjale kasulik oled, siis on ametipositsioon sinu.

10. Parim töökoht ei tule alati sobival ajal. Sa pead seda ise otsima ja selleks alati valmis olema.

11. Töö on maraton, mitte sprint. Head töötajad ei tee oma asja kellaajast-kellaajani - nad on ka valmis rohkem panustama.

12. Ära vingu esmaspäevade üle. See on sama, kui tuleksid tööle sildiga "ma vihkan oma tööd ja ei taha siin olla". Su töö ei tohiks olla sinu jaoks niivõrd ebameeldiv.

13. Vahel on kasulik grupitöö eest au ära jagada, mitte kõik enda peale võtta. Isegi, kui tegid suurema osa tööst. See aitab sul liitlaseid leida ja meeskonda ehitada.

14. Ära alahinda sotsiaalseid rituaale. Kui keegi kutsub sind pärast tööd paarile dringile või kinno, siis võimalusel mine kindlasti. See võib su karjäärile hoo sisse anda.

15. Räägi avameelselt oma põrumistest. Selles ei ole mitte midagi häbiväärset ja nii võidad ka inimeste austuse. Kellelegi ei meeldi valetajad ja salatsejad.

16. Kiida oma kaastöötajaid, kui nad seda väärt on. See paneb nii sind, kui su meeskonda heasse valgusesse.

17. Küsi oma ülemuselt, mis on suurim probleem ja seejärel tööta selle nimel, et see kaoks. See on kõige lihtsam viis oma olulisust ja vajalikkust näidata.

18. Sinu suurim ülesanne peaks olema õppimine ja panustamine. Nii tulevad ka edu ja edutamine.

19. Arenguvestlused toimuvad korra aastas, aga jälgimine igapäevaselt. Ära mõtle, et sa pead end kokku võtma vahetult enne seda, kui ülemusega kahekesi laua taha istute. Hea töötaja on tubli kogu aeg.

20. Printeri ja kohvimasina juures seistes võib nii mõndagi õppida.

21. Need kes lahkuvad sinu meeskonnast ja siirduvad uude kohta, on väärtuslikumad kui need, kellega hetkel koos töötad. Uus koht = uued kogemused.

22. Töötaja on kui ühe mehe firma. Sinu tööandja on su klient, kellele sa meeldima pead.

23. Tee kõik, et oma ülemusest hea mulje jätta. Ta jätab selle meelde.

24. Ära loo vaenlaseid, kui saad seda vältida. Lõppkokkuvõtteks on ju suurem osa ettevõttetest siiski väikeettevõtted ja halb maine levib kiiresti. Isegi, kui tegemist on kuulujutuga.

25. Ära kunagi soojenda mikrolaineahjus kala.

26. Sind ei edutata, kui teed oma tööd hästi. Sind edutatakse, kui teed hästi midagi, mis ei ole sinu tööülesannete hulgas.

27. Veendu, et inimesed teaksid, kui oled tubli olnud. Mõnikord näevad ülemused ainult seda, et asjad töötavad hästi, aga nad ei näe inimest, kes nende asjade taga on.

28. Kui sind edutatakse, siis suurem osa su töösuhetest muutub. Inimesed, kellega enne oli mugav ja vahetu suhtlus, võivad hakata sind proovile panema.

29. Ära mängi, et sul on liiga kiire. Võib-olla ei anta sulle seepärast suurepäraseid ja vingeid võimalusi.

30. Väiksed asjad toovad suure usalduse.

31. Kui tahad kellegiga häid suhteid luua, siis küsi talt nõu.

32. ...aga ära võta liigselt seda nõu kuulda. Liigne nõu, eriti, kui see läheb sinu enda arvamusega konflikti, võib suure jama tekitada ja sind tegutsemast ära hirmutada.

33. Suhtumine on olulisem kui võimekus.

34. Omadused, mis tõid sulle esimese edutamise, ei pruugi olla samad, mis järgmisele alguse panevad. Mida edasi sa liigud, seda keerulisemaks sul läheb ja seda rohkem ka sinult oodatakse.

35. Ära aja edu ja rikkust omavahel sassi. Need tähendavad erinevatele inimestele erinevaid asju.

36. Sinu karjäär sõltub sellest, kui palju sa endasse usud. 

Allikas: Buzzfeed