Aga selleks, et endas selgusele jõuda, et töö on ennast ammendanud ning aeg on uuteks väljakutseteks, on abiks lihtne kümnest küsimusest koosnev test.

Niisiis, alustame:

  1. Kas naudid töölkäimist?
  2. Kas sulle meeldivad sinu kolleegid ja ülemus?
  3. Kas suhtud oma töövaldkonda kirglikult?
  4. Kas sa tunned uhkust, et töötad selles konkreetses ettevõttes?
  5. Kas sinu praegune töökoht rahuldab sind?
  6. Kas sa unistad uue töö leidmisest?
  7. Kas tabad end olemas kade inimeste peale, kellel on teistsugune karjäär?
  8. Kas sa vihkad oma tööd, aga samas kardad olulist muutust ette võtta?
  9. Kas sa oled seda tööd tehes õnnetu, aga sind hoiab kinni hea palk?
  10. Kas oled haiguslehel, et mitte tööle minna?

Tulemused: kui küsimuste 1-5 hulgas on rohkem EI vastuseid ja 6-10 rohkem JAH vastuseid, peaksid tõsiselt hakkama mõtlema muutuse tegemisele oma tööelus.

Järgnevalt mõned nõuanded neile, kes on otsustanud võtta ette põhjaliku muutuse oma karjääris ning plaanivad end hoopis mõnes teises töövaldkonnas proovile panna.

Juhul kui praegune töö sulle midagi ei paku ja sa ka ei tea, mis on just see, mida kõigest hingest teha tahaksid, siis selle asemel, et pingsalt mõelda, kuhu poole karjäärilaeva kurss suunata, külasta näiteks loenguid või mine sind huvitavasse asutusse töövarjuks.

Otsustasid, et proovid õnne uuel, sind huvitaval töökohal, ent sul puudub antud valdkonnas töökogemus? Kandideerid küll, aga on selge, et kui otsitakse töötajat, aga sinu CV-s kogemus puudub, heidab personalitöötaja sinu CV lihtsalt kõrvale ja valib kogemustega töötaja. Seega, selle asemel, et otsida tööd, otsi inimesi. On olemas peidetud tööturg ja suurem osa kohti täidetakse kiire silmapilgutusega, et kuulutusega pole vaja hakata vaevagi nägema. Pealegi, inimestega tutvudes saad ennast esitleda hoopis nii nagu sina tahad ning kui oled tubli ja hakkaja, jääb neile sinust mulje, mida ei suuda edasi anda ükski paber.