Kas tead, et paljud inimesed teevad tööd isegi siis, kui nad on juba kontorist lahkunud? Kuigi see, et edukas olemine võrdubki raske tööga, on tõsi, siis su elus peaksid olema ka mõned asjad, mis jäävad tööst puutumatuks.

1. Sinu tervis

Kui sul pole tervist, pole sul mitte midagi, mistõttu peaksid oma kehast hoolima ja see peaks olema sinu esimeseks prioriteediks. Lihtne on lasta igapäevasel stressil ja muredel enda üle võim haarata. Seega, pane paika kindel rutiin ka oma tervise eest hoolitsemiseks ja pea sellest kinni. Tee iga päev trenni, toitu tervislikult ja hoia ka snäkid tervislikud. Lisaks leia aega lõbutsemiseks ja ära unusta iga-aastast tervisekontrolli.

2. Pere

Tööga seotud stress ja kohustused on üheks viiest suurimast põhjusest, miks paarid lahutavad. Kui nii mehel kui ka naisel on töö, mis röövib kogu energia ja aja, siis ajaga side, mis neid ühendas, kaob. Seega, looge aega töötamiseks ja aega teineteisega olemiseks ning kui koju jõuad, jäta töö kõrvale ja keskendu perele. Pange ka nutiseadmed ära ja leidke aega omavahel suhtlemiseks.

3. Hobid

Paljud inimesed lasevad tööl defineerida seda, kes nad on, aga tegelikult peaks töö olema kõigest üks osa meist. Leia hobisid, millel pole su tööga mingit pistmist nagu mõni spordiala, reisimine või ühised tegevused pere seltsis. Hoia oma meel ja keha aktiivsena. See aitab ka stressist vabaneda ja nii lähed järgmisel päeval tööle värskena ning sul on oma töökaaslasega ka muust rääkida kui ainult tööst.

4. Suhted

Suhted, mida sa tööga seoses lood, on sinu, mitte sinu ülemuse omad ja ka need vajavad hoolt. Võta aega, et helistada või kirjutada oma lemmikutele koostööpartneritele või leia aega nendega lõunatamiseks.

5. Asjad, millesse sa usud

Jää nende asjade juurde, millesse sa usud ja pane tähele, et ka sinu teod vastaksid su sõnadele. Kui keegi palub sul teha midagi, mis läheb sinu uskumustega vastuollu, keeldu ja kui palvest saab käsk, siis mõtle, kas tahad üldse töösuhet jätkata. Stress, mis sellega kaasneb, ei pruugi ära tasuda.

Allikas: Entrepreneur