Rotundo on pesumaja nimega College Laundry Shoppe juhtinud 1950ndate aastate keskpaigast peale ega kavatse veel mantlipärijat otsida, sest endal on veel jõudu küll.

“Mu ema on alati nautinud tööl käimist, eriti meeldib talle kohtuda uute klientidega ja suhelda,” rääkis Rotundo poeg, 74-aastane Gary ABC Newsile. “Ta arvab, et tema pikaealisuse saladus ongi tema töökas natuur. Töö annab talle eesmärgi hommikul tõusta ja tegutsema hakata.”

Rotundo alustas tööd juba 15-aastasena, ülemaailmse majanduskriisi ajal, Pennsylvania kingavabrikus. Nüüd töötab pidurdamatu vanur kella seitsmest hommikul kella kuueni õhtul, esmaspäevast laupäevani.

Ja millal Rotundo siis väljateenitud pensionile läheb? “Mitte niipea,” ütles poeg Gary. “Ema arvates tasub pensionile minna vaid siis, kui on selleks põhjus, näiteks on tervis korrast ära.”

Gary lisas veel, et tema 100-aastane ema juhib veel autot, ta suudab kõiki pesumaja masinaid kasutada ja tema vaim on värske ja terav, teravamgi kui pojal. Lisaks on ta väga energiline ja positiivne inimene.

Vaata ka videost, kuidas proua Rotundo oma elust ja tööst räägib ning võta eeskuju — ehk elad ka siis 100-aastaseks. Ja isegi kui mitte seda, siis vähemalt 8-tunnise tööpäeva üleelamiseks peaks see pidurdamatu vanaproua küll jõudu andma.

Allikas: ABC News