1. Räägid terve aja iseendast

Intervjueerijatele jääb kohe kindlasti kõrvu, kui sa pidevalt sõna “mina” rõhutad, mistõttu alati, kui nende küsimustele vastad, mõtle läbi, kuidas rääkida hoopis nii, et sa oleksid neile kasulik. Kui sa siiski tahad rääkida enda vajadustest, vaata, et need aitaksid ka ettevõtet edasi viia.

2. Sa ei mõtle oma vastuseid läbi

Olgu, mõni küsimus lihtsalt tuleb nii ootamatult, aga see ei tähenda, et peaksid vuristama ette esimese asja, mis sulle pähe tuleb. Sageli ei ole selliselt antud vastused just kõige targemad. Seetõttu soovitame sul võtta aega, et oma vastus läbi mõelda isegi siis, kui see tähendab, et ruumis on mõnda aega vaikus. Ära muretse, intervjueerija tõenäoliselt hindab seda, et sa mõtlesid enne kui ütlesid. Ja isegi, kui sa ei tea mõnele küsimusele vastust, ära satu paanikasse, vaid rahune ja ära mõtle suvalist vastust välja, vaid palu küsimus rohkem lahti seletada ja räägi oma intervjueerijale neid asju, mida juba tead ning kuidas sa tulevikus esitatud küsimusele õige vastuse leiaksid.

3. Hämad vastuse kokku

Asu kohe asja kallale! Vahel, kui jääd mõnele küsimusele liiga pikalt vastama, kaotab intervjueerija juba jutulõnga poole peal ära. Küsimusele vastates too välja kõige olulisem ja alles seejärel võta aega oma mõtete lahtiseletamiseks. Ole konkreetne ja su vastused jäävad paremini meelde.

4. Sa ei mõista ei ettevõtet ega nende toodet/teenust

Kui sa ei saa aru, mida ettevõte, kuhu tööle kandideerid, teeb või müüb, pole sa ju isegi kõige elementaarsemat eeltööd ära teinud. Miks nad isegi peaks mõtlema sinu palkamisele, kui sa ei viitsinud juba alguses selle nimel üldse vaeva näha? Jääb mulje nagu sind ei huvita see ettevõte väga ja see on intervjueerijale suureks ohumärgiks.

5. Oled üsna igav

Olgu, oled täitnud ära kõik kastikesed, aga jätad endast liiga ideaalse mulje, mis tekitab kahtlusi. Näita intervjuul, kes sa päriselt oled ja las intervjueerija näeb tõelist sind. Ära karda seda, sest nad pigem hindavad sinu autentsust. Ära ütle neile ainult neid asju, mida sa arvad, et nad tahaksid kuulda, sest see kõlab liiga ebausutavalt.

6. Anud neid

Vajad seda tööd, sest su arved on maksmata, aga see on oluline sulle, mitte ettevõttele. Nemad palkavad sind vastavalt endi vajadustele, mistõttu pole mõtet neid anuda. Selle asemel näita neile, et sina oled täpselt see, keda nad vajavad ja nad on õnnelikud, kui su enda heaks tööle saavad palgata. Ole enesekindel ja see ei jää märkamatuks!

7. Räägid palgast ja hüvedest enne, kui intervjueerija selle teemaks võtab

Me teame, et just need asjad on sulle olulised, aga ära kiirusta. Ära tõstata neid teemasid enne, kui intervjueerija seda teeb, sest ta tahab enne näha, mida sa firma heaks teha saad, mitte seda, et kuidas see töösuhe sulle kasulik võiks olla. Lisaks, selle kohta küsides, käitud justkui sa juba oleksid tööle palgatud, aga see pole ju tõsi.

8. Räägid oma endisest tööandjast halvasti

Jah, su endine ülemus võis olla täielik deemon, aga temast inetult rääkimine jätab hoopis sinust halva mulje. Sul on vaid üks võimalus endast head muljet jätta ja just esmamulje sinust jääb kõige paremini meelde.

9. Sa ei küsi küsimusi

Sageli on otsustavaks just küsimused, mida kandidaadid tööintervjuudel küsivad, sest need näitavad hästi, kui väga sa seda kohta endale ihaldad, kui väga ettevõttest hoolid ja kuidas sinu pea töötab. Õiged ja läbimõeldud küsimused võivad sinust tõeliselt hea mulje jätta.

Allikas: Popsugar