Edukas naine…

… suhtub oma töösse kirglikult. Ta armastab seda, mida ta teeb ja usub ütlusesse, et pole olemas nõmedaid esmaspäevi, on vaid nõmedad töökohad. Kui sa ei naudi seda, mida sa teed, ei jõua sa seda tehes ka eriti kaugele.

… ei aja taga ideaali.
Ta teab, et pole mõtet raisata oma aega ja energiat ideaali poole püüdlemisele ja annab selle asemel lihtsalt endast parima. Ta ei oota ka teistelt, et nad kõiges veatud oleks ning ei pea seega kunagi väga palju pettuma. Anna endast parim, see ongi ideaalne!

… tahab olla ülemus. Ta on aru saanud, et kui sa oled ülemus, võid elada enda seatud reeglite järgi, mis omakord annab rohkem vabadust tegeleda sellega, mida ise kõige olulisemaks pead. Kui kontroll on sinu käes, võid luua täpselt niisuguse töökollektiivi, nagu ise soovid ja seal on hea olla nii sinul kui loodetavasti ka su alluvatel.

… abiellub õige mehega või ei abiellu üldse. Ta leiab enda kõrvale mehe, kellel on ka oma karjäär ja enesekindlus ning kes toetab naist kõigis tema tegemistes. Edukas naine ei abiellu iial mehega, kes kehitab küsimuse peale, kuidas nad tulevikus majandulikult hakkama saavad õlgu. Kui naine ei leia meest, kellele ta saab toetuda ja 100% kindel olla, ei abiellu ta üldse.

… usub endasse. Ta teab, et kui ta ise enda ettevõtmistesse usub (kui pöörased need ka poleks), saavutab ta edu. Ükskõik, mida ütlevad teised, ükskõik, kas see nõuab ka riske — on tuhandeid edulugusid inimestest, kes saatsid teiste arvamuse pikalt ja ajasid oma asja… ja edukas naine on neid lugusid kuulnud.

…võtab riske. Ta küsib endalt: “Mida sa teeksid, kui sa ei kardaks?” Ta ei astu mõtlematuid samme ega hüppa tundmatus kohas vette, aga leiab läbimõeldud viisi, kuidas jõuda nendesse paikadesse, kus ta varem pole tihanud käia.

… teab, et läbikukkumine ja edu käivad käsikäes. Kogu aeg ei saa võita, iga päev ei paista päike ja iga avanenud aken ei vii edasi. Kas teadsid, et 12 kirjastajat ütlesid J. K. Rowlingule ära? Kui naine oleks seetõttu lõpetanud oma esimese raamatu käsikirja laiali saatmise, ei oleks keegi Harry Potterist kuulnudki.

… hoolitseb enda füüsilise tervise eest. Mitmed edukad naised on rääkinud füüsilise aktiivsuse vajalikkusest ja see ei tule vast kellelegi uudisena, et lisaks vaimsele tööle vajame me ka füüsilist pingutust, et end tasakaalus hoida. Trenn virgutab ja annab meile jõudu juurde.

… võtab aega ka omaette olemiseks. Kui ta igapäevane töö nõuab suhtlemist, naeratamist, nägude-nimede meeles pidamist ja esinduslikkust, siis ta teab, et vahel pole midagi paremat üksinda kodus olemisest, terve päev pidžaama kandmisest ja mitte kellegagi suhtlemisest. Kui tahad vee peal püsida, luba endale neid taastumishetki!

… ei nõua endalt iga kohustuse täitmist. Arvatakse, et eduni viib see, kui teed iga päev pean-selle-täna-ära-tegema nimekirja ja pead sellest hoolega kinni. Nii võid end aga liigselt stressata ja nimekirja pikkust vaadates kaotada motivatsiooni üldse midagi teha. Aktsepteeri seda, et sa ei pruugi jõuda kõike ära teha. Tee pigem kaks-kolm asja korralikult kui viis tükki kiiruga ja lohakalt.

Allikas: Naisteka arhiiv/Huffington Post