Siin on sulle 3 soovitust, mis aitavad sul sellest nõiaringist väljuda.

  • VAATA ÜLE OMA HARJUMUSED

Millised on sinu igapäevased harjumused? Kas on tegevusi, mille kohta võiks öelda ajaraiskamine?

Kui teleri vaatamine või internetis surfamine ei aita sul täita endale päevaks seatud eesmärke, siis pole tegu ilmselt eriti tulutoovate harjumustega. Sama kehtib ka ükskõik millise teise harjumuse kohta — kui see sulle positiivselt ei mõju, tuleks järgi mõelda, kas selle koht on sinu päevaplaanis.

Vahel piisab väikesest muutusest rutiinis, et näha tavapärasest täiesti erinevaid tulemusi.

Proovi näiteks oma päevaplaan teistpidi pöörata. Selle asemel, et päeva alustada harjumuspäraste tegevustega võta juba hommikul ette see eesmärk, mis õhtuti kipub jääma täitmata.

  • ÕPI OMA TEGEVUST PLANEERIMA

Üks põhjus miks paljud plaanid ainult mõtte tasandile jäävadki on puudulik ajaplaneerimine.

Lihtsast mõttest saab konkreetne plaan kui sead endale ajalised raamid.

Pane kirja tähtaeg, millal peab eesmärk täidetud saama ja tegutse! Tegutsema peab selleks planeeritud ajal.

Üsna tavaline vabandus oluliste tegevuste edasilükkamiseks on “Mul pole praegu tuju”. Iseendale selliseid vabandusi tuua on lihtne, sest keegi teine sind sundima ei hakka. Sellises olukorras tuleb olenemata vastumeelsusest lihtsalt esimesed sammud teha. Kui su plaan oli lugeda õhtu jooksul 20 lehekülge raamatust, aga see ei tundu saavutatav, alusta ühest leheküljest ja unusta surve lugeda rohkem. Õige pea märkad, et rahulikult võttes ning korraga ühele leheküljele keskendudes oled saanud hoo sisse ja esialgne eesmärk 20 lehekülge ei ole enam kaugel.

  • MILLISEID TEGEVUSI SAAB ÜHILDADA?

Kui sulle tundub, et teha on palju ning kõike ei jõua, siis mõtle hetkeks — kas su päevaplaanis on tegevusi, mida saaksid ühildada? Keerukamate ja suuremat tähelepanu nõudvate ülesannete puhul ei maksa seda proovida, sest nii võib lõpptulemus kannatada. Parem on aga ühildada lihtsamaid ülesandeid. Näiteks raamatu lugemist on audioraamatute abil võimalik ühildada koristamisega, koeraga jalutamisega või mõne teise tegevusega, mis nõuab vähem keskendumist.

Milliseid tegevusi saad sina oma päevaplaanis ühildada?

Allikas: Aeternum