Arutelud palgalõhe üle toimuvad sotsiaalministeeriumi eestvedamisel. Sotsiaalministeeriumi sotsiaalala asekantsleri Rait Kuuse sõnul on sooline palgalõhe Eestis tõsine probleem. „Naised teenivad meestest 30% vähem ning paraku on see suurim erinevus meeste ja naiste palkades Euroopas. Palgalõhe

mõjutab elukvaliteeti nii praegu kui väljendub ka pensionide suuruses tulevikus," möönis asekantsler. „Võrdse palga päeval kutsume üheskoos arutama, mis põhjustab sissetulekute ebavõrdsust ja kuidas seda olukorda lahendada," lisas Kuuse.

Soolisel palgalõhel on mitmeid põhjuseid: sooline jaotumine hariduses ja tööturul, töö- ja pereelu ühitamise raskused, iganenud personalipraktikad. Kas see on probleem, kui naised teevadki meestest erinevaid töid, mille eest makstakse vähem? Aga see, kui sama töö eest makstakse mehele rohkem? Miks väärtustatakse ühiskonnas ühte elukutset rohkem kui teist? Millist hinda maksavad nii mehed kui naised ebavõrdsete sissetulekute eest? Need ja teised küsimused võetaksegi 10. aprillil arutelule 15 linnas üle Eesti.

Arutelud toimuvad Haapsalus, Jõgeval, Kohtla-Järvel, Kuressaares, Kärdlas, Paides, Põlvas, Pärnus, Rakveres, Raplas, Tallinnas, Tartus, Valgas, Viljandis või Võrus ning algavad igal pool kell 14:36. Nimelt saaks just sel kellaajal otsa kell 9 algav naiste tööpäev, kui nende tööd hinnataks meeste omaga võrdselt.