Kuidas end võimalikult kiiresti töölainele tagasi saada?

Mida teha tööl

  • Ärge sukelduge otsekohe pea ees töösse, see ei tule kasuks ei teile endale ega ka tööle. Võtke aega, et kohvi juua ja end taas sisse seada.

  • Kui aga töö nõuab teie viivitamatut osavõttu, hoiduge vähemalt järskudest liigutustest — ärge langetage veel vastutusrikkaid otsuseid. Miks? Vaadake järgmist punkti.

  • Puhkuse ajal muutub inimene… rumalamaks. Uuringute põhjal alaneb puhkajate IQ keskmiselt 20 punkti võrra. Ning see on, ärge nüüd naerge, hea näitaja, mis tähendab, et te olete suutnud põhjalikult lõdvestuda ning ajule puhkust anda.

    Selle asemel aga, et selle üle rõõmu tunda, asuvad inimesed end rumaluses süüdistama ning hakkavad lausa kahtlema oma professionaalsetes võimetes. Pole tarvis ennast asjatult hurjutada!

  • Vastupidi, püüdke esimestel päevadel sagedamini kiita ennast ja teisi, luues seega enda ümber positiivseid emotsioone. Ärge kuulake õelaid märkusi, riputage seinale tahvlike naljapiltide ja kiidusõnade tarvis ning ostke kõikidele soovijatele stressivastaseid vahendeid.

    Mida teha kodus

  • Korraldage endale „viis minutit vihkamist”: tirige tükkideks ajalehti, visake nooli vastu seina, nutke ja karjuge, kui tarvis. Ja ei mingit süü- ega häbitunnet!

    Et hinges tekiks ruumi positiivsele, tuleb negatiivsetest emotsioonidest lahti saada. Loomulikult ei tasu sellesse protsessi teisi kaasata. See on puhtalt teie isiklik asi.

  • Leidke endale rõõmuallikas. Traditsioonilised nõuanded nagu komöödia vaatamine või anekdootide lugemine siin kasuks ei tule. Otsige seda, mis nimelt teile rõõmu valmistab — laulutunnid, hamstrite dresseerimine, ujumine, puslede kokkupanek, mantrate lugemine…

  • Ärge unustage ka rõõmuhormoone. Just need aitavad üle elada keerulist perioodi. Et hormoonide hulka suurendada, sööge tumedat šokolaadi, täisteraputrusid, eriti tatart, pruuni riisi, kliileiba, mett, banaane, porgandeid ja paprikat, merekalu, mune, kana- ja kalkuniliha.

    Lisage toitudele selliseid maitseaineid nagu ingver, tšilli, basiilik ja seller.

  • Püüdke hommikune närviline askeldamine miinimumini viia. Milliseks võib siis veel päev kujuneda, kui juba hommik algab tormamise ja käraga ning peas vasardava mõttega „See kõik ajab mind hulluks!”?

    Ärgake lihtsalt 20 minutit varem, et jõuda rahulikult vajalikud toimetused ära teha. Toonuse tõstmiseks jooge hommikusöögi ajal sidruniga teed ning klaas värskeltpressitud apelsinimahla või õunamahla selleriga.

  • Ning ärge unustage, et mitte teie pole töö jaoks, vaid töö on teie jaoks!