Olgu põhjus siis vahepeal muutunud töökorralduses, uuenenud kollektiivis või üldises ebakindluses (mis siis, kui hakkad oma titejuttudega kogemata kolleege tüütama?), raske võib olla taas sisse sulada ja end hästi tunda.

Siin on psühholoog Linda Papadopoulose viis peamist soovitust tööle naasevale naisele:

1. Ära tunne end süüdi! Vahet pole mida teised sinust kui töötavast emast arvavad, tea, et sa teed seda oma pere heaks ja näitad ühtlasi lastele eeskuju. Sul on piisavalt aega ka oma lapsega tegeleda, kodus istuv ema pole mingil määral etem emast, kes käib lapse kasvatamise kõrvalt ka tööl.

2. On loomulik, et võid olla algul pisut närvis, kuid kui tuletad endale meelde kõike, mida enne lapsepuhkusele minekut oma töö juures nautisid, on sul lihtsam taas vana rolliga kohaneda. Sa pole uus inimene ja see pole uus elu — jätkad oma tööd, lihtsalt nüüd on sul ka laps.

3. Pere- ja tööelu tasakaalus hoidmine on miski, millega peavad tegelema väga-väga paljud inimesed. Saa tuge oma partnerilt, perelt ja sõpradelt ja hoolitse selle eest, et sul oleks plaan ka hädaolukordadeks ja esimesena tuleks alustada usaldusväärsest lapsehoidjast.

4. Ole enda ja teiste vastu aus. Räägi julgelt oma hirmudest ja muredest, sest su ümber on inimesi, kes võivad sind nõu ja jõuga aidata osata.

5. Tõsta oma enesekindlust! Kui vaja, soeta mõned uued riided, värskenda soengut ja juuksevärvi — sa ei pea olema nüüd emme, kellel on liiga kiire, et endaga toime tulla. Võid olla kaunis naine, kes saab hakkama nii töö kui perega, nähes sealjuures lausa imeline välja.

Allikas: Daily Mail