1. Sa pole kvalifitseeritud

Kui sa kandideerid disaineriks, kuid oskad kasutada vaid kõige tavalisemat Paint-programmi, ei tasu imestada, kui töö saab keegi, kes seda ka reaalselt teha oskab. Pole ka mõtet vinguda, kui soovitakse eelnevat töökogemust — on ametikohti, kus see lihtsalt peab olema, enne kui keegi sind enda meeskonda lubab.

2. Sa ei näidanud piisavalt entusiasmi

Kui sinult küsiti, miks sa just sellele ametikohale kandideerid, kehitad õlgu ja ütled: “Noh, mõtlesin, et prooviks!” Töövestlusel tuleb jätta mulje, et sa tahad just seda ja oled seda alati tahtnud ning alustaksid juba samal päeval. Töötaja entusiasm langeb niikuinii aja jooksul pisut ja kui see sul juba alguses madal on, ei taha keegi sind enda kollektiivi.

3. Sa klatšisid vestlusel oma eelmist ülemust

Võimaliku uue ülemusega sõbrunemiseks rääkisid paar mahlakat pala ka oma eelmise tööandja kohta. Mõtlesid, et kuna firmad omavahel konkureerivad, oled sa siis kohe “oma”. Tea, et isegi kui su ülemus tõepoolest sinu eelmist bossi ei salli, pead sa jääma lugupidavaks ja hoidma eelmise töökoha saladusi — lobisejaid ei usalda keegi.

4. Sa hilinesid töövestlusele

Kas teadsid, et isegi kõige pädevamad kandidaadid jäetakse konkursist sageli välja lihtsalt seetõttu, et nad ei suvatsenud õigeks ajaks kohale tulla. Liiklusummik ei ole vabandus. Rikki läinud tramm ei ole vabandus. Jalaluumurd ei ole vabandus. Ole kohal juba vähemalt 10 minutit varem või kirjuta endale juba eos otsa ette, et sa ei võta seda vestlust tõsiselt.

5. Sa ei teinud eeltööd

Läksid vestlusele, kuid ei teadnud firmast ega isegi valdkonnast mitte midagi. Ütlesid ülbelt, et ei jõudnud kodulehekülge vaadata, aga õpid töö käigus. Miks peaks keegi tahtma tööle inimest, kes ei viitsinud isegi eeltööd teha?