Millal on õige aeg?

Proovi alati kauplust või poetänavat külastada võimalikult vara. Väldi tipptunde, mis kestavad üldiselt kella neljast sulgemiseni välja. Mida varem sa poodi jõuad, seda suurem on kauba- ja heade pakkumiste valik. Sa ei pea kellegagi trügima ja saad rahulikult ringi vaadata ja valimiseks aega võtta. Rääkimata sellest, et saad siis võimalusel ka parima parkimiskoha. Kui sa rahvamasse ei salli, väldi šoppamist nädalavahetustel ja pühadel. Näiteks jõulukingid tasuks juba aegsasti enne detsembrit ära osta.

Ära ole üksik

Püüa mitte üksinda poode kammima minna. Esiteks on see igav ja teiseks tuleb sulle teise arvamus kasuks. Püüa mitte minna oma partneriga, sest meestel on enamasti hoopis teine nägemus ja maitse, mis ei pruugi alati sinu stiiliga sobida. Lapsed võiks aga koju jätta, sest poes käies on nad ühes suurimad segajad, kes ei jaksa, viitsi ega taha liiga kaua ühe koha peal olla või oodata, kuni ema midagi selga proovib. Tõtt-öelda on riidepoodides käimine väikelastele täielik piin. Kutsu kaasa mõni sõbranna, töökaaslane või sugulane — siis pole sul mitte ainult kaaslane, kes head nõu annab, vaid võimalus kaks kärbest ühe hoobiga tabada: leiad endale uusi sobivaid rõivaid ja saad kellegagi samal ajal maailma asju arutada.

Võta ise mahukas kott või poekott kaasa

Kui sul endal on piisavalt mahukas käekott või spetsiaalne poekott, siis ei saa tekkivad väiksemad kotid sind segada ja käed jäävad vabaks. Pealegi — keeldudes igast tillukesest kilekotist, kuhu su uusi esemeid pakkida tahetakse, teed teene ka keskkonnale.

Kanna mugavaid rõivaid

Kaks rusikareeglit: mugavad kingad ja kergesti selga ja seljast ära käivad rõivad! Kui sa paned jalga ebamugavad kontsakingad, siis muutub poodlemine tõeliseks põrguks ja sul on vähem energiat ja tuju poode kammida. Samuti tasuks vältida aeganõudva kinnitusega (nööbid, klambrid) rõivaid. Pesu võiks olla võimalikult lihtne ja hästiistuv, et sa teaksid, kuidas näiteks liibuv pluus su kehaga istub.

Ära ole moeohver

Trendikuses pole midagi halba, kuid kui hakkad endale iga uut moeröögatust soetama, siis on su garderoob lõpuks täis asju, mis mitte millegagi kokku ei sobi. Püüa soetada rohkem klassikuid ja alati enne millegi ostmist mõtle peas läbi, millega sa seda eset kanda saad. Ära osta pluusi, kui su kapis pole ühtegi seelikut või püksipaari, millega seda kanda. Arvesta ka n-ö lisakulutustega. Näiteks, kui sa ostad seeliku, siis vajad sa ka sukki, millega seda kanda. Kui ostad läbipaistva siidise pluusi, tuleb investeerida ka sama tooni alussärki.

Ole allahindluste ajal tähelepanelik!

Paraku on juba nii, et ega ükski pood ei taha niisama heast tahtest midagi odavama hinnaga ära müüa. Enamasti on allahindluses olevad riided eelmise või üle-eelmise hooaja rõivad, mis on juba pikemat aega kaupluses rikkunud ja n-ö läbi näpitud ja proovitud. Tähelepanelik tasub olla ka kosmeetikaga — alla hinnatakse enamasti just need puudritoonid, mis kellelegi eriti hästi sobinud pole (Eestis näiteks on allahindluses tihti just liiga tumedad jumestuskreemid) või värvid, mis pole nii tahetud. Võõras pole ka trikk, mil enne allahindlust tõstetakse millegi hind lakke, et see siis n-ö soodusperioodi ajal ikka sama hinnaga maha müüa.

Vali asupaika

Kui kavatsed terve päeva šopata, siis vali keskus, kus on ka restorane ja kohvikuid, kus vahel jalga puhata. Nii saad lõõgastuda, et siis uue energiaga jahile minna.

Uuri ka aksessuaare

Selle asemel, et uut pluusi osta, piilu ka ehteid ja aksessuaare. Kaelakeed ja sallid pole ainult soodsamad, vaid võivad uue moe anda tervele hulgale pluusidele ja kleitidele.

Unusta ühe õhtu ostud

Kui sa just mõnest eriti suurest ja tähtsast sündmusest osa ei võta, siis unusta kleidid ja huulepulgad, mida tahad vaid üheks kindlaks õhtuks. Tõenäoliselt ei kanna sa neid rohkem ja tuleks tõsiselt järele mõelda — kas mõne tunni nimel tasub nii suur summa tuulde lasta?

Küsimused, mida endale esitada:

1. Kas see sobib mu kehatüübiga?
2. Kas see mahub mu eelarvesse?
3. On mul seda tegelikult ka vaja?

Allikas: worldoffemale.com