1. Joogid
Kui oled üks neist, kes haarab igal hommikul tööle minnes kusagilt kohvitopsi (1 euro) ja päeva jooksul veel pudeli vett (50 senti kuni 1 euro), siis lõpeta see NÜÜD! Võttes kohvi kodust kaasa ja kasutades korduvkasutatavat pudelit (jah, kraanivesi on joodav!), säästad sellega kuus üle 30 euro. Kui armastad energiajooke ja õhtuseid siidreid ja õllesid, võib see summa ulatuda veel kõrgemale.

2. Ajakirjad
Kas pool tunnikest läikiva reklaami lappamist tasub end ikka ära või saaks aastas enam kui saja säästetud euro eest midagi targemat soetada? Pealegi, kõik, mida sa teadma pead või teada tahad, on enamjaolt ka internetis olemas.

3. Kinopiletid
Kinos käia on lahe, kuid kas seal peab ikka vaatama iga filmi, mis välja tuleb? Ehk oleks targem kulutada raha vaid sellistele filmidele, mille puhul tead juba ette, et naudid seda. Koos popkorni ja joogiga läheb üks kinoskäik maksma keskmiselt 8 eurot ja kui käid kinos korra nädalas, teeb see kuus 32 ja aastas 384 eurot… Appi!

4.“Ühe õhtu ostud”
Vajad just selleks õhtuks ideaalset kleiti ja selleks kohtinguks sobivaid kingi… Tihti kasuta sa neid asju hiljem enam kordagi ja kui teed ühe sellise kalli ostu kuus, kulutad aastas ligi 500 eurot põhimõtteliselt mõttetuste peale…

5. Vesi
Oled mõelnud, kuidas su veearved nii suureks kasvavad? Ära jäta nõusid pestes kraani jooksma, unusta igahommikused veerandtunnised dušid ja igaõhtused ääreni täis kuumad vannid ning näed, kuidas veearved kahanema hakkavad.

6. Töölõunad
Tore oleks ju pool pannitäit toitu ära visata, et järgmisel päeval midagi uut ja värsket valmistada, kuid kui pakid toidu selle asemel karpi ja võtad tööle lõunaks kaasa, säästad sellega kuni kolm eurot päevas ja kuni 15 eurot nädalas!

7. Eelroad, joogid ja suupisted
Kui lähed välja sööma, püüa piirduda korraliku kõhutäiega ja jäta kõrvale kõik kokteilid ja muu pudi-padi, mis lisab arvele üpris arvestatava summa.

8. Tulede põlevad ja juhtmed on seinas
Üksi kodus olles ei taha keegi kottpimedas istuda, kuid toas, kus sa parajasti ei viibi, ei peaks siiski tuled põlema. Ühtlasi, kui sa oma telefoni parajasti ei lae või veekeetjat-rösterit ei kasuta, tasub ka need seinast välja tõmmata, sest isegi kui need ei tööta, kulutab seinakontakti ühendatud seade elektrit.

9. Sõidad kõikjale autoga
Kas sa pead ikka autoga poodi minema, kui plaanid osta vaid paki küpsiseid? Kas tõesti ükski ühistransport ei vii su töökoha juurde? Bensiin ja kütus on pööraselt kallid ja kui püüad oma autosõite kasvõi veerandi võrra vähem teha, säästad aastas meeletu summa.

10. Laenad pidevalt raha välja
“On sul viit eurot?” “Saad sa mulle kümneka laenata?” “Osta praegu mulle ka see (3eurone) võileib, maksan sulle hiljem tagasi… ” Kui tihti sa tegelikult need summad ka tagasi saad? Mingil hetkel on ka imelik oma paari eurot nõudma minna ja nii oledki ilma üpris arvestatavast summast, mille eest oleksid saanud endale süüa või bussipileti osta.

11. Kiirtoit ja väljas söömas käimine
Kui oled harjunud peaaegu igal õhtul valmistoitu sööma või restorane külastada, siis nüüd on aeg sellele kriips peale tõmmata. Kodus kokkamine on soodsam ja tervislikum! Pealegi, kui kaua see hamburger sul ikka kõhu täis hoiab?

12. Tekstsõnumid
Kahekümne edasi-tagasi vahetatud sõnumi asemel saaks kogu info vahetatud minutilise telefonikõne jooksul. Tunnised telefonivestlused võiks asendada tunnise kohvikus istumisega, sest ka kohv on soodsam kui tund aega lobisemist.

13. Pesupäevad
Kui miski pole just meeletult räpane, ei pea sa seda tulise veega pesema. Kuum vesi läheb sulle oluliselt kulukamaks kui 30-40kraadine, mis saab sama hästi kergetest plekkidest ja higihaisust jagu.

14. Odavalt šoppamine
Milleks osta 30eurone pluus, kui saad pluusi ka 3 euroga? Aga selle pärast, et neid 3-euroseid välja veninud ja pleekinud pluuse pead sa iga paari kuu tagant välja vahetama, kuid kvaliteetne rõivas püsib õige hooldamise juures sinuga aastaid ja on lõppkokkuvõttes soodsam.

15. Autohooldus
Kui sa ise rehve vahetada ei oska, leia mõni sõber või pereliige, kes seda oskab ja säästad suure summa, mida sinult remonditöökojas nõutaks. Ka õli ja aknapesuvedeliku lisamine pole eriline teadus, nii et kui vähegi võimalik, püüa oma autoga ise toime tulla.

Kallis lugeja, kas tead midagi, mis veel märkamatult palju raha kulutab?

Allikas: allwomenstalk.com