Kas sa sööd liha või kala ja kui, siis millist? Kui võid endale üle päeva värsket kraami lubada, siis pole sul ilmselt rahaga väga muret.
Euroopa Liit hakkab nüüdsest vaesust määratlema üheksa kriteeriumi alusel. Neist üks ongi seotud toiduga, täpsemalt selle kvaliteediga.

Uute kriteeriumite põhjal elab Euroopa Liidus 120 miljonit vaest.

  1. Eluasemevõlad ja maksuhäired Eurostati andmeil on iga kümnes EL kodanik võimetu oma makse tähtajaliselt tasuma
  2. Soe kodu Külmas (kütteperioodil kütmata — toim.) kodus elamine on nüüdsest vaesuse märk.
  3. Valmisolek üllatavate väljaminekutega toimetulemiseks Kodumasinate või auto ootamatu parandamine võib nii mõnegi majapidamise uppi lüüa. EL rahvastikust jääb ootamatute ent oluliste väljaminekutega hätta enam kui kolmandik.
  4. Värske liha-kala menüüs üle päeva Eurostatsi andmeil jääb selline menüü 9% elanikkonnast vaid unistuseks.
  5. Võimalus nädalaks kodust kuhugi puhkusele sõita Isegi kui toitu jaguks, siis puhkuse arvelt peab mõnigi tingima. Rumeenlastest 3/4 ei pääse kodust välja puhkusereisile. 5% soomlastest veedab puhkuse sunnitult kodus.
  6. Auto  Statistika andmeil ei tähenda auto olemasolu just vaesusest pääsemist, kuid nö korraliku masina ostuvõimalus on siiski vähese sissetuleku märgiks. EL kodanikest 9% ei saa endale autot lubada.
  7. Pesumasin pesumasin on siiski peaaegu kõigil olemas. Ent 2% kondanikest ei suuda sellist “koduabilist” enesele soetada.
  8. Värviteleviisor  Televiisoreid on majapidamises pesumasinatest rohkemgi. Kuid näiteks Soomes on iga sajas elanik ilma telerita, sest raha lihtsalt ei jätku NB! Soomes on teadupärast kehtestatud televiisori maks, mõned jätavad pilli lihtsalt protestiks ostmata.
  9. Telefon  Mobiilid on meil nüüd ju ometigi kõigil!? Nii võiks ju arvata, kuid ka NOKIA-maal Soomes on mobiilita iga sajas elanik. Bulgaarias ajab 4% elanikest selle imevidinata läbi.