Aasta 2016 sügisel jõudsime perega otsusele, et on aeg hakata teadlikult ja targemalt investeerimisega tegelema.

Kõigepealt vaatasime oma kulutused üle ja säästud üle ning asi polnudki kõige hullem. Laenusid, võlgu, järelmakse meil ei olnud, säästa olime ka suutnud mõistlikult ja laste sündides polnud me ka säästude kallale läinud. Saime oma sissetulekutega täpselt nii hakkama, et ei elanud ülemõistuse laialt, aga samas kõrvale ka ei pannud. Kui kuskilt suurem summa tuli siis selle panime kõrvale mitte ei hakanud otsast kulutama (n. tulumaksutagastus, kingiks saadud raha, üüritulu), aga seda tegime ilma mingi eesmärgita, lihtsalt igaksjuhuks.

Olemasolevad investeeringud tol hetkel olid:

  • 100 € prooviks Bondorasse pandud aasta varem kui esimene sähvatus käis peast läbi, et võiks aktiivsemalt investeerima hakata
  • korter ühtlase üürivooga ja ilma laenuta.

Kolmetoaline korter sai enne kinnisvaramulli ostetud laenuga nii, et mulli tipus oli hind isegi kolm korda tõusnud. Üritasin küll müüa aga mull oli just lõhki läinud ja hinnad kukkusid kiiremini kui ma olin nõus hinda langetama. Seega keskendusin üürilistele kuni umbes neli aastat tagasi otsustasin uuesti korteri müüki panna ja väiksema korteri osta ilma laenuta. Mõeldud tehtud ja nii sai kahetoaline ostetud ilma laenuta.

Loe edasi blogist Pere investeerib.