Saksa Mahepõllumajanduse Liidu (BÖLW) värskelt avaldatud statistika näitab, et kui aastal 2009 vähenes toiduaineturu käive Saksamaal 2,4 protsenti (seda suuresti odavkettide hinnasõja tõttu), siis mahekaubanduse käive kasvas tervelt 4%.

Veelgi parem on üleeuroopaline pilt, kus mahetoodete turuosa kasvas aastal 2008 rohkem kui 10% ehk siis kahe miljardi euro võrra. Suurim oli kasv Prantsusmaal (25%), tugevalt kasvas maheturg aga ka Iirimaal, Tšehhis, Belgias ja kõigis Skandinaavia riikides. USA maheturu kasv oli 16%.

Euroopa mahetoidu tarbimise edetabelit juhivad taanlased, kes kulutavad aastas inimese kohta mahetoodetele keskmiselt 132,3 eurot. Eestlase seevastu leiab alles tabeli lõpuosast – inimese kohta kulutati aastal 2008 vaid 4,3 eurot. Kui Euroopa keskmine kulu mahetoidule inimese kohta aastas on 25,8 eurot, siis ameeriklased kulutasid aastal 2008 koguni 50,7 eurot.

Mahetoodete hinnatase on praegu siiski veel selline, et vaid väike osa tarbijaskonnast saab lubada endale ainult mahetooteid. Vaid 3% sakslastest tarbib mahetooteid intensiivselt, mahetoodete osa nende ostukorvis moodustab viiendiku.