Insurance Australia Groupi 14nädalaselt tasuliselt lapsehoolduspuhkuselt naasvatele emadele on ette nähtud “tere-tulemast-tagasi-boonus“ — kuus nädalat pärast tagasitulekut maksab ettevõte neile topeltpalka.

Firma juhtivtöötaja sõnul otsustati selline kingitus emadele teha pärast põhjalikke jutuajamisi töötajatega ning soovist värskete emade niigi suurt murekoormat natukenegi leevendada.

Uus kord on mõeldud julgustama lapsevanemaid tööle tagasi tulema ja sinna ka jääma ning ühtlasi mitte muretsema selle pärast, kuhu last jätta või mida selga panna (kõik emad teavad, et tööle sobivate rõivaste leidmine pärast sünnitust on tõeline õudusunenägu!).

IAG usub, et topeltpalga võimalust kasutab umbes 500-600 naist (firmas on töötajaid u 10000) ning loodab, et selle preemiaga õnnestub neil uusi töölisi firmasse meelitada ning neid seal ka kauem palgal hoida.

Naisteka lugejad, mida teie sellisest preemiast arvate? Kas topeltpalga maksmine väikese lapse kõrvalt tööle tagasi tulijatele oleks hea mõte või diskrimineeriks see lastetuid?

Allikas: Moms.today