1. Efektiivne šoppamine algab kodust. Tee oma kapis uutele riietele ruumi. Vabane vanadest kulunud ning mõõdult või moestläinud ebasobivatest asjadest.

2. Koosta vajalike ostude nimekiri. Kõigepealt pane kirja rõivad, milliseid on hädasti tarvis. Siis lisa nimekirja puuduvad põhiesemed, mida vajad iga päev. Nimekirja lõppu pane uued moodsad asjad, mis tõstavad su tuju ning lisavad värskuse noodi sinu elustiilile.

3. Tee kindlaks, kui palju võid kulutada. Lisa nimekirjas olevatele esemetele umbkaudne hind. Kui see kokkuliidetuna ületab summa, mida võid kulutada, siis vaata nimekiri uuesti üle. Kõigepealt tõepoolest vajalikud asjad, seejärel asjad, mille ostmise võid edasi lükata. Kaupluses jälgi kindlasti, et ostad vaid nimekirjas olevaid esemeid. See lihtne ja lausa banaalne nõuanne mõjub hästi. Sel moel on garanteeritud suurepärane tulemus.

4. Vali šopinguks õige aeg. See hoiab kokku su jõudu ja aega. Sa ei pea seisma proovikabiinide või kassade järjekorras. Kõige nutikam on minna poodi nädala keskel ja kindlasti hommikupoole. Kui see pole aga sinu variant, siis mine poodi puhkepäeva hommikul.

5. Seltskond šopinguks. Kui suur poleks ka kiusatus sõbratare või kallist kaasat endaga kaasa kutsuda, on parem ikkagi üksinda minna. Põhjus on lihtne: lähedastel on mitte üksnes oma maitse, vaid ka oma arvamus sellest, kuidas nimelt sa peaksid riietuma. Isegi seda tahtmata, hakkavad nad oma nõuannetega sinu valikut mõjutama. See tekitab vaid segadust ning takistab sind otsustamast.

6. Mugavus ja ilu! Kui hakkad poodi minema, riietu mugavalt ja pane jalga ka mugavad jalanõud. Nii läheb proovimine lihtsamalt ja kiiremini. Meigi kergelt, et võiksid end rahulolevalt peeglist vaadata. Nii on lihtsam teha ühe või teise eseme suhtes õige otsus. Tugev meik pole soovitav. See segab sind rõivaste valikul. Näiteks tõmbab tugev meik kogu tähelepanu endale.

7. Ja ongi käes šopingupäev — sa seisad suure ostukeskuse lävel. Mõtle hoolega järele, millisest kauplusest võid osta oma nimekirjas olevat riietust. Määra marsruut ja mine seda mööda. Ära pööra tähelepanu ahvatlevatele erksatele vitriinidele. Kui kaldud teelt kõrvale, võid jääda ilma rahata ja vajalike esemeteta.

8. Uued riided käes, suundud kassasse. Enne kui asud maksma, hinda veelkord iga rõivaeset. See on sinu oma juhul, kui on sinu ostude nimekirjas, kui selle hind sobib sinu rahakoti sisuga, kui see sobib sulle ideaalselt värvilt, tegumoelt ning on suurepärase kvaliteediga.

9. Kas uus ese on sobiv kõikide nr. 8-s olevate punktide järgi? Lõpeta siis kahtlused ja ära enam püüa leida samasugust, kuid paremat ja odavamat. Osta lihtsalt ära!

10. Isegi professionaalne ostleja teeb iga 1,5 - 2 tunni järel pausi. Vali nüüd kohvik ja lõdvestu.