1. Ära tee sama viga nagu kõik teised, vaid hakka säästma

Üks suurimaid vigu, mida noored naised teevad, on see, et nad raiskavad ära oma igakuise sissetuleku ega pane homseks sentigi kõrvale. Vahel tähendab see impulssoste, liiga tihedat väljas söömist ja ööklubis jookidele kulutamist ehk kõike, milleta üks inimene tegelikult hakkama saaks. Isegi, kui su palk pole just väga kõrge, on sul võimalik kasvõi natukene säästa. Näiteks pane iga nädal 25 eurot kõrvale ja kuue kuu pärast on sul juba 650 eurot. Aasta pärast juba 1300 eurot ja nii need säästud kasvavad…

2. Plaani ette

Maailmas on kümneid erinevaid viise, kuidas oma kulusid kontrolli alla saada ja samal ajal siiski elu nautida. Kui kulutad palju raha sõpradega hängimise ja väljas söömise peale, planeeri oma nädal ette ja hoiad ära viimase hetke plaanid, mis tavaliselt su rahakoti tühjaks teevad.

3. Hoia kokku (see pole nii raske, kui tundub)

Vaata oma kulutused üle ja leia midagi, millelt saaksid raha kokku hoida. Kas raiskad liiga palju raha bensiinijaamast ostetud kohvile? Miks mitte hakata kohvi kodus jooma. Sa ei säästa mitte ainult raha, vaid ka kaloreid. Loobu ka kallitest brändiriietest ja ole avatud soodsamate brändide pakkumistele.

4. Kuluta sellele, mida armastad, aga ära mine üle piiri

Eelarvestamine ei tähenda, et peadki nüüd kodus nelja seina vahel istuma ja ei saa endale enam mitte midagi lubada. Võid ikkagi lõbutseda ja kulutada raha asjadele, mis sind rõõmsaks teevad. Olgu selleks siis paar kingi, uus tehnoloogiavidin või hea raamat — me kõik naudime uusi asju. Selles pole midagi halba, peaasi, et sa ei lähe üle piiri. Planeeri ette ja pane paika eelarve “lõbustustele”.

5. Alusta kohe!

Kui sa pole veel eelarvet paika pannud ega jälgi oma kulutusi, siis nüüd on väga hea aeg sellega alustada.

Allikas: Coveteur