Nõustun täielikult tänase jätku-arvajaga, kes toonitas, et tegelikult leiab Humanast 1-2-euro päevadel väga korralikku kraami, sest nii tõepoolest on! Aga igav on ju! Humanas leiab peamiselt H&Mi, Gina Tricot, Zara, BikBoki, Reserved’i, Seppälä, Terranova, G.A.P. ja muude odavpoodide tooteid, mis polegi mõeldud teise ringi kasutamiseks. Lisaks ei käsi keegi relvaähvardusel osta seda topilist pluusi, katkist kampsunit või haisvat jopet, mis sulle poes kätte juhtub. Kui oled korra “kaltsukasse” sisse põiganud, pead ka arvestama sellega, et pärlite leidmiseks peab veidi pahna sees tuhnima. Ja mis siis? Esiteks on põnev ja teiseks on rõõm odava ja ilusa asja üle seda suurem. Koledad ja liiga kallid asjad jätad poodi!

Aga kullakallid pealinna naised, kas te üldse teate, kui palju häid kaltsukaid leidub ainuüksi Põhja-Tallinna regioonis, kus hinna ja kvaliteedi suhe on absoluutselt paigas? Jalutage Balti jaama tagant veidi Telliskivi loomelinnaku poole ja paremal pool kõnniteed tuleb kohe kolm tükki järjest (ning jah, sealhulgas ka uue ja huvitava ees hirmulolijatee nende armastatud Humana). Ja kes nüüd hakkab nurisema, et lasteriietest pole üldse juttu, siis vaadake ka Paavli ja Faktory Facebooki lehtedele, sealt saab isegi mööblit. Lisaks on paar väga lahedat sama lihtsa nimega “kasutatud riiete poodi” bussijaama kandis.

Ei saa üle ega ümber Ameerikast sisse toodud kraami müüvast USA Todayst ja tõelisi aardeid leiab Narva maanteel asuvast Riidepuust ja Tallinna Ülikooli vastas asuvast US Today kauplusest. Prantsuse lütseumist Kaarli kiriku poole jalutades kohtab ühes keldris samuti üht kena second hand poodi ja kel aega ja kannatust, võiks enda jaoks taasavastada turud. Muide, on teil üldse aimu, milline fantastiline saak ootab väljaspool pealinna? Üks mu kriminaalselt stiilne modellist sõbranna, kes pärit Paidest, tutvustas mulle sealset loogikat: praktilised asjad ostetakse maarahva poolt ära ja kogu meie jaoks ihaldusväärne edev kraam jäetakse alles. Voila, sealt siis need unikaalsed bändisärgid, põnevad pintsakud, retrod kleidid, kotid ja muud aksessuaarid pärit ongi, millega see neiu seltskonnas hiilgab! (Sama loogika kehtib Rakveres, Haapsalus, Viljandis, Võrus ja mitte suve perioodidel ka Pärnus ja Tartus).

Ja siis on ju veel komisjonipoed! Jah, vot need on tõesti tunduvalt kallimad, aga ka kvaliteetsemad. Miks mitte soetada endale 50-100 euro eest imekaunis vintage kleit, kui kusagil suvalises Zara poes maksab samapalju mõni tavaline kampsun või pluus, mis peatselt kaltsukasse rändab, pesus ära kulub või katki läheb? Meil on Oh So Retro, Sireen Vintage, Foxy Vintage…silmad võtab kirjuks! Või on ikka veel tunne, et tahaks Humanasse minna?  Lisaks on meil ka väga tänuväärne Uuskasutuskeskus, kuhu saab oma träni ka müüki viia, Buduaari turg, Cosmopolitani turg, Homeless Couture üritus, Telliskivi ja Uue-Maailma kirbuturud…lihtsalt vaadake ringi!