Naised räägivad artiklis, millele nad on raha raisanud ja kuidas nende elu on muutunud. Teiste rahakotti on ikka olnud huvitav vaadata, teeme siis seda meiegi. Ja mõtleme, mida ise küll nii kena kopikaga peale hakkaks.

24-aastane Sarah on abielus ja alla aastase tütre ema. Peale võidust teada saamist läksid nad kõigepealt Tenerifele 5-tärni hotelli puhkama, et hoolikalt järele mõelda, mida süllekukkunud varandusega peale hakata.

Sarah lõpetas töötamise hambaarsti abina, kuid tema abikaasa Adrian jätkas töötamist oma autosalongis, et tal oleks tegevust ja ta ei peaks igavlema. Siis ostsid nad uusi riideid, uue suure, basseini, kamina, kolmekohalise garaazhiga maja; vahetasid vana Opel Vectra välja Porsche ja Range Roveri vastu.

Sarah hakkas kulutama oma naiselike pisinõrkuste peale — teemantkõrvarõngad ja –sõrmus, ning ohjeldamatult disainerrõivaid, eriti Guccit. Ja loomulikult saab laps kõike, mida vaid küsida oskab.

Riietele kulub tuhandeid

30-aastane Susan, (4,7 miljonit naela) tema 40-aastane mees, 3ne poeg ja praeguseks 6kuune tütar kolisid esimese asjana viietoalisse, kolme vannitoa ja basseiniga majja. Reisile, kuuks ajaks Ameerikasse ja Mehhikosse plaanivad nad minna alles nüüd, sest enne oli Susan rase või laps liiga pisike. Perekonna Opel Astrat hakkas asendama Cherokee Jeep.

Mees kinkis Susanile 10 000 naelase sõrmuse ja plaanib kinkida veel ühe plaatinasõrmuse. Susan tunnistab, et ta kulutab riietele tuhandeid, eriti Armanile, Versacele, Karen Millerile.

Samas jätkab tema mees krohvijana töötamist, sest neile tundub, et kui nad oleksid koos 24 tundi ööpäevas, saaks neil ruttu üksteisest kõrini.

Jäid oma kodule kindlaks

41-aastane Debbie (1,1 miljonit naela) jäi aga koos abikaasa ja kolmeaastaste kaksikutega elama samasse majja kus ennegi, sest nad olid väga rahul oma naabrite ja lähikonnas elavate sõpradega. Samas tuli loosiõnn neile üsna viimasel minutil, sest peret oli just tabanud rahaline ebaõnn ja neil hakkas tekkima raskusi pangalaenu tagasimaksmisel.

Ford Sierrast sai küll Land Rover Freelander, aga ega Sierrat ka garaazhist keegi välja pole lükanud.

Debbie ei ole eriti huvitatud kuulsa kaubamärgiga riietest, kuid kingi ostis esimese hooga kohe 10 paari! Oma baaridaami tööst loobus naine suurima rõõmuga kaksikute kasvatamise kasuks, kuid mees jätkab ehitustöölisena.

Nad plaanivad raha väga kokkuhoidlikult kulutada, isegi jõuludeks ei nõua naine teemante, vaid hoopis nahkjakki. Küll aga ostsid nad lastele 450-naelased puldiga juhitavad mänguautod, mis olevat olnud kallimad kui nende kunagine päris-auto.

Raha kaob kui mutiauku

Niisugused olid siis inglise naiste lood. Meie lotomiljonärid on siiani keeldunud ennast avalikustamast, ehkki uduselt on kuulda olnud, et kergelt tulnud raha eest on kodus kapitaalremont ette võetud ja autot vahetatud.

Jõulude eel ei ole ju keelatud unistada — kuidas teie omad 24 kuni 76 miljonit krooni hakkama paneksite? 10 paari kingade, teemantide, aktsiate, maade ja majade peale, või läheksite hoopis reisima ja maailma avastama?

Jätkaksite tööd õpetajana ja laseksite mehel edasi ehitustellingutel turnida, või viskaksite jalad seinale, et “ükskord ometi elada nagu valged inimesed”?