Värske küsitluse järgi on 18-36aastased valmis palju vabamalt nii töökaaslaste, sõprade kui ka pereliikmetega oma palgast rääkima kui vanemasse generatsiooni kuuluvad inimesed. Küsitlus leidis, et 30% millennialidest tunnevad end töökaaslastega palgast rääkides väga mugavalt võrreldes 8% 53-71aastastega. Lisaks rääkisid millennialid ka oma pere ja sõpradega palgateemadel vabalt.

Sel kõigel on mitu põhjust, mille hulka kuuluvad ka isiklikud väärtused ja majanduslik seis:

Nad hindavad võrdsust ja ausust

Tõepoolest, Y-põlvkonda kuuluvad inimesed panevad väga palju rõhku võrdsusele nii eraelus kui ka tööl. Nende jaoks on olulised võrdsed ametialased võimalused kui ka sooline võrdõiguslikkus.

Veel rohkem hindavad nad läbipaistvust

Avatud ja vaba suhtlemine on millennialide jaoks väga oluline ning selle järgi valivad nad tihti ka töökohti. ORC Internationali poolt tehtud turuülevaate järgi soovib keskmine millennial kuulda 71 korda aastas, kuidas ta oma ametipostil hakkama saab.

Nad eelistavad koostööd teha, mitte omavahel võistelda

Kui inimesed peavad oma kolleegidega pidevalt võistlema, soovivad nad ka oma palganumbrit seda tõenäolisemalt varjata, aga Y-põlvkonda kuuluvad inimesed eelistavad pigem üheskoos eesmärke saavutada. Samasugune põhimõte kehtib neil ka igapäevastes situatsioonides nagu näiteks meeldib neile punktist A punkti B jõuda n-ö sõidujagamise teel.

Nende rahalised mured on sageli sarnased

Erinevalt beebibuumeritest, kes ei pea nii väga muretsema minevikus võetud kõrgete õppelaenude pärast, on paljudel millenniumilastel kaelas võlad, mida tuleb veel pikka aega tagasi maksta. See on aga viinud selleni, et millennialid on valmis avatumalt suhtlema ja teineteist rohkem aitama.

Palgast räägitakse aina tihemini

Millennialid on n-ö avatum põlvkond ja nad nõuavad ka oma tööandjatelt, et töötajate palganumbrid muutuksid läbipaistvamaks. Ka paljud ettevõtjad usuvad, et läbipaistvus aitab töökaaslaste seas pingeid vähendada ja parandab ka töötajate sooritusi.

Allikas: Business Insider