1. Nad ei vaata telekat rohkem kui 60 minutit päevas

Ka neile meeldib aeg-ajalt vaadata mõnda populaarset sarja, aga nad teavad, et rohkem kui 60 minutit teleka vaatamist on aja raiskamine. Kas teadsid näiteks, et keskmine ameeriklane veedab ühes päevas viis tundi teleka ees, mis teeb kokku 77 päeva aastas. Mõtle nüüd, kui kaua sina päeva jooksul telekat vaatad? Mõtle, kui palju annaks teha 77 lisa päevaga aastas?

Alati polegi võimalik olla produktiivne ja vahel on hea diivanil lõõgastuda, aga kui veedad pea 25% ärkvel oldud ajast teisi inimesi vaadates, raiskad väga väärtuslikku aega.

2. Nad ei tarbi regulaarselt suurtes kogustes alkoholi

Edukad inimesed teavad, kuidas pidutseda. Kui oled osa sellest ühest protsendist ja sul on raha, mida kulutada, võivad lahedad peod olla osa sinu elust, aga ükski päriselt edukas inimene ei tarbi igapäevaselt või -nädalaselt suuri koguseid alkoholi. Aeg-ajalt võib ta lubada endale suuremat pidutsemist, aga mitte kogu aeg ehk tegemist on pigem erandi kui reegliga.

3. Nad ei raiska oma raha suvalistele asjadele

Edukad inimesed kulutavad oma raha asjadele, mis muudavad neid veelgi edukamaks nagu ärile või hoopis enda arendamisele ja kirgedele. Vähem edukad inimesed tunnevad pidevalt vajadust suvalisi asju osta, kuigi tegelikult ju teame, et me neid asju päriselt ei vaja.

4. Nad ei söö üle ega tarbi töödeldud toite

See, kuidas sa oma keha toidad, mõjutab ka seda, kui hästi sul läheb äris ja eraelus. Kui su toidulaud on puhas, tunned end paremini, sul on rohkem energiat ja näed ka noorem välja. Kui tarbid pidevalt töödeldud toite, ei saagi sa eeldada, et su aju töötab oma võimetele vastavalt või elu liiguks selles suunas, millest unistad.

Ebatervisliku toitumise tagajärjeks on ka probleemid enesekindluse ja depressiooniga ning kroonilised tervisemured.

5. Nad ei süüdista teisi enda läbikukkumistes

Sa ei kohta kunagi ühtegi edukat inimest, kes süüdistaks teisi enda läbikukkumistes. Kui tahad olla osa sellest ühest protsendist, siis lõpeta pidev vingumine, kuidas su vanemad, riik, kolleegid, ülemus ja kogu maailm on su probleemides süüdi. Selle asemel mõtle välja, kuidas sa kõigile välistele tingimustele vaatamata suudad edukas olla. Paljudel inimestel on veel raskemad elud olnud kui sul ja nad on ikka suutnud endale suurepärase oleviku luua. Võta enda elu eest vastutus, sest ka sul on võimalik saavutada see, millest unistad.

6. Nad ei klatši ega raiska aega teistest inimestest rääkimisele

Me pole kunagi kohanud ühtegi edukat inimest, kes raatsiks raisata oma hinnalist aega ja vaimset energiat klatšimisele. Jah, ta võib aeg-ajalt vajadusel mainida, et keegi sai millegi halvaga hakkama, aga kindlasti ei kuule sa teda ütlemas: “Oh, jumal küll! Kas sa ikka nägid, mida Tiina eile kandis? Kas sa kuulsid, et Mati petab oma kihlatut?” Seda lihtsalt ei juhtu. Ka sinu elus toimub lahedaid asju ehk lõpeta teiste inimeste eludele keskendumine ja pühendu iseendale.

7. Nad ei kuluta aega teiste arvamuste pärast põdemisele

Olgu nad siis osa sellest ühest protsendist või mitte, maailma kõige edukamad inimesed ei hooli teiste inimeste arvamustest. Jah, nad kuulavad oma mentorite antud nõu, aga nad ei lase oma pereliikmetel, sõpradel või ühiskonnal otsustada, mida nad oma eluga teha võivad ja mis neid õnnelikuks muudab. Tulemusena on neil võimalik tõeliselt elada.

Allikas: Inc.com