1. Nad loevad raamatuid, mis tagavad arengu

Õigete raamatute lugemine on üks suuremaid mõjutajaid, mis võib aidata sul miljonäriks saada. Uuringu järgi loevad 85 protsenti miljonäridest kuu jooksul vähemalt kaks raamatut, mis aitavad neil edasi areneda ja midagi uut õppida. Ka erinevate romaanide ja põnevike lugemiseks on oma aeg, aga miljonärid eelistavad lugeda just neid raamatuid, mis neile midagi õpetavad. Sinna hulka kuuluvad erinevad biograafiad, eneseabiraamatud, “kuidas teha SEDA?”-tüüpi raamatud, juhtimisõpikud ja päevakajalistel teemadel kirjutatud raamatud.

2. Neil on mitu sissetulekuallikat

Tavaline miljonär ei looda ainult ühele sissetulekuallikale, vaid neil on neid mitu. Nii ei pea nad muretsema ka majanduskriiside pärast ja teenivad lõppkokkuvõttes rohkem raha.

Paljudel juhtudel tähendab see ka passiivset sissetulekut, mis võib tulla laenude intressidest, investeeringute dividentidest, üüritulust vms. Tegemist võib olla ka mõne ettevõttega, mis ei nõua aktiivset töötegemist.

3. Neil on kindel kuueelarve

Enamik miljonäre ei teeninud oma raha tänu õnnele. Nad on mõelnud läbi, kui palju raha nad kuus teenivad ja kui palju kulutavad. Teiste sõnadega, neil on kindel kuueelarve, mis aitab vältida mõttetuid kulutusi ja hoida rahaasjad kontrolli all.

4. Nad ei jäta raha lauale vedelema

Rikkaks ei saa rahaasjadesse ükskõikselt suhtudes. Seetõttu teavad miljonärid, olenemata sellest, kui suuri summasid nad teenivad, alati viise, kuidas kõige mõistlikumalt maksudega ümber käia.

5. Nad väldivad võlgu jäämist

Rikkad inimesed väldivad igal võimalusel võlgu jäämist. Nad elavad tagasihoidlikku elu ja ostavad vaid neid asju, mida nad endale päriselt ka lubada saavad. Miljonärid ei broneeri puhkusereisi ega kata sellega kaasnevaid kulutusi vaid krediitkaardiga, sest sel juhul saavad nad vältida kõrgete intresside tasumist. Nad eelistavad maksta hoopis sularahas.

Kui rikkad kasutavad oma krediitkaarte, on nad täiesti kindlad, et nad on võimelised ka õigeks ajaks võla ära tasuma.

6. Nad panevad endale paika päevaeesmärgid

Rahalisi eesmärke seades, nädalakava või muid tähtsaid asju planeerides, panevad miljonärid alati paika päevase eesmärgi. See aitab neil sihikindel olla.

Päevaeesmärke seades pane paika oma prioriteedid ehk tee kõige tähtsamad asjad esimesena ära. Näiteks, kui tahad palju raha teenida, pane põhirõhk tegevustele, millega teenid tuhandeid, mitte ära raiska aega selle peale, millega teenid sadu eurosid.

7. Nad ei käitu rikkuritena

Raamatu “Stop Acting Rich: …And Start Living Like A Real Millionaire” autor Thomas Stanley väidab, et kõige uhkemate autodega sõidavad ja kõige uhkemaid maju omavad inimesed, kes pole tegelikult miljonärid, vaid inimesed, kes unistavad rikkusest.

Paljud miljonärid ei ostagi üldse luksusbrändide tooteid, vaid eelistavad soetada pigem tagasihoidlikke asju. Miks? Nad pole nõus maksma näiteks mõne kalli auto eest kõrget hinda, teades, et selle väärtus kukub esimese nelja aastaga 70%. Lisaks väldivad nad ka liisinguid, sest lõppkokkuvõttes kuluks nii rohkem raha. Selle asemel investeerivad nad asjadesse, mille väärtus aastatega tõuseb.

8. Nad on ettevõtjad

Kuigi miljonäriks võib saada ka kellegi teise heaks töötades, eelistavad miljonärid pigem teenida raha tehes midagi, mida nad armastavad. Lõppude lõpuks on elu liiga lühike.

9. Nad on kannatlikud

Kuigi ringleb ka jutte inimestest, kellest said üleöö miljonärid, on reaalsus sellest tavaliselt kaugel. Keskmine miljonär elab põhimõtte järgi, et kannatlikkus tuleb pikas perspektiivis kasuks. Seetõttu ei ole saanud paljudest miljonär enne 50ndat eluaastat. Nad teenivad tagasihoidlikku palka, investeerivad targalt ja keskenduvad alla oma võimete elamisele, et ühel päeval rikkaks saada.

Allikas: Entrepreneur