Küsi palka juurde!

Enne, kui uuel aastal iga-aastasele arenguvestlusele suundud, loo hoopis strateegia, kuidas saaksid järgnevatel kuudel rohkem palka küsida. Naiste puhul on see eriti oluline, sest on väga tõenäoline, et saad niigi oma töö eest liiga madalat palka. Huffington Postis avaldatud analüüsi järgi töötavad naised 11 nädalat ja kolm päeva iga aasta põhimõtteliselt tasuta, samal ajal kui mehed saavad iga päev tehtud töö eest väärilist tasu. Lisaks teenivad naised keskmiselt 77,4 protsenti sellest summast, mida mehed iga aasta oma pangakontol näevad. Mida see sinu jaoks tähendab? Seda, et on aeg palka juurde küsida!

Hakka investeerima!

See võib kõlada ebaloomulikuna, aga investeerimine on võtmetähtsusega, kui soovid rohkem raha teenida. Just investeerimine võimaldab sul sääste kasvatada samal ajal kui töötad ka oma karjääri nimel. Paraku aga paljud inimesed, eriti just naised, ei tee seda. Uuringu järgi on kõigest 50% naistest hakanud pensioniks raha kõrvale panema (võrreldes 65% meestega). Millest alustada? Liitu Facebookis näiteks Naisinvestorite klubi grupiga, mine mõnele koolitusele ja oledki juba ühe sammu lähemal!

Muuda hobi tööks

Kas sul on mõni hobi, mida sa tõeliselt armastad ja mis sulle meeldiks veelgi rohkem, kui saaksid sellega pisut lisaraha teenida? Maailmas on nii palju loomingulisi viise, kuidas iga kuu lisaraha teenida, ilma, et peaksid oma palgatööst loobuma. Lisaboonus? See muudab sind veelgi loomingulisemaks!

Mõtle välja, kui palju aega ja oskusi sul on ning loe internetist, mida teised sama hobiga naised on teinud. Viimane on väga oluline, sest see võimaldab sul õppida nende kogemustest ja kui julged neile kirjutada, saad ehk mõne olulise kontakti võrra rikkamaks.

Lugeja, anna teada, kas ka sina teenid oma igapäevase palgatöö kõrvalt lisaraha ja kui jah, siis kuidas sa seda teed?

Allikas: Camille Styles