Leidke nüüd järgmistest näidetest ühine joon:

NÄIDE ÜKS: Ema räägib, kuidas tema oma pooleaastasele süüa valmistades kasutab küll maitseaineid ja nt ka soola. Sest ta ise maitses seda toitu ja muidu see talle ilma soolata küll ei maitsenud ja miks vaene tibu peaks sööma midagi, mida isegi emme ei taha?! Olenemata sellest, et jah, ta olevat kuulnud küll, et nii väikestele ei tohiks soola anda (Sest see kurnab esiteks neere ja teiseks ei ole seda lihtsalt vaja, sest nii väikse lapse jaoks on maitsed nagunii uudsed ja “maitsestada” saad sa ka lihtsalt teiste toiduainetega ja nt ahjus küpsetades. A’la sibula ja porgandi ja maitsetaimedega, kui nii väga tahad.) aga vot tema annab ikka. Teate miks? Sest ta on juba mitu korda andnud ja midagi ei ole juhtunud!

Mõnikord on küll selline tunne, et mõistust on mõnele ainult nii palju antud, et hädavaevu ellu jääda siin keerulises maailmas. Mida need naised arvavad? Et kuna on öeldud, et lapsele soola anda ei tohi, et siis kui sa juhuslikult ikka annad, siis lahvatab su laps leekidesse, jeesus langeb maa peale ja viibutab sulle ähvardavalt sõrme: “Ma ju ütlesin, et ei maksa seda soola anda!”. Mis loogika on see, et kui kohe midagi ei juhtu, siis ei juhtugi kunagi? Kas see tähendab siis seda, et kui ma teen esimese suitsu elus ja ei saagi kohe vähki, siis ma võin seda rõõmsalt edasi teha 40 järgnevat aastat? Sest, kammoon, mida siin ikka põdeda, miskit ju ei juhtunud!

NÄIDE KAKS: Jälle räägib üks ema, kuidas tema lapsele meeldib miskil imelikul kombel ainult magusat/suhkruga püreed süüa. Kui keegi mainib, et ei maksa anda nii väiksele lapsele suhkrut, siis tuleb vastuseks ikka vana hea “Aga midagi ju ei juhtunud! Poes müüakse ka suhkruga püreesid ja kui neid POES müüakse, siis need ei saa ju ometi halvad olla! Lapsele NII meeldib!”.

Ma olen kindel, et kui nt Coca-Colat lapsele suhu panna, siis see maitse meeldiks talle ehk ka. Ja kuna seda müüakse poes, siis on ju asi 100% hea ja kasulik! Ehk peaks lapsele õhtusöögi kõrvale väikse õlle ka pakkuma? See ju ka poes müügil. Või energiajooki? Või suhkrust nõretavaid sõõrikuid? Miks mitte?! Inimestele ei mahu pähe, et poes müüakse paljusid asju, mis ei ole tegelikult inimestele kuigi kasulikud. Julgen lausa öelda, et ENAMIK asju, mida poes müüakse, ei ole meile kasulikud/tervislikud/head. Ja teate, miks neid poes müüakse? Las ma siis harin teid — raha!

Meie igapäevaheietusi saate lugeda aadressil www.mallukas.com, kus halan, rõõmustan ja jutustan tunduvalt rohkem. Eks ikka nii on, kuidas elu käib.