Saate teada, kas ka teie emal oli selline hirmus toksikoos ning kui pikka aega kestis teie tädil sünnitus. Isegi eidekesed tänavalt annavad nõu — ehmatuses ei tohi kätt kõhule suruda, nii võivad lapsele märgid jääda.

Jäänud puhkusele, on nüüd palju vaba aega. Millega siis seda täita? Teleriga? Seal on väga vähe filme, mis rasedatele sobiksid. Jalutuskäikudega? Raske on tundide viisi pargis jalutada. Kudumisega väikesele? Ennete järgi ei tohi — lapse nabanöör võib sassi minna. Korteri koristamisega, toa ettevalmistamisega? Ega enne ei tohi ju.

Isegi käsi tõsta ei saa, et pesu nöörile riputada — kõht hakkab valutama. Akende pesemine on aga hoopis halb märk — sünnitus võib varem alata. Kui olete eneses kindel, siis võib ennete nimekirja lühendada poole peale. Teades, et teie kallis mees ostab vankri, mis on valet värvi ja pole õige mudel, ämm aga eelistab uue magamiskoti asemel, millega laps sünnitusmajast ära tuua, sama kotti, mis oli teie mehe jaoks õmmeldud, oleks ehk siiski targem lapse jaoks vajalik kraam varakult valmis vaadata, tutvudes noorte emade soovitustega.

Muide, tarvis oleks valmis panna ka enda riided haiglast väljumiseks. Niisiis kulub ehk paar nädalat otsingute ja valikute peale — nii läheneb ka sünnitus ning hirm läheb mööda…

Sündmused:

Kaal umbes 2,5 kg, pikkus — 45 cm. Kaalu mõõtmise täpsus — 80%. Endiselt võib eksida nii ultraheli kui ka käsitsi kõhu mõõtmine eesmärgiga arvutada vastsündinu eeldatavat kaalu valemi järgi. Muide, pole ülearune oma vanemate käest järele küsida, milline oli teie ja ka teie mehe sünnikaal  — kangelase kehaehitus ja pikk kasv antakse reeglina edasi pärilikkuse teel.

include "$includes_dir/games/pcal.inc"; ?>