On selgeks saanud, et tagasiteed pole — kõik sünnitavad, teisiti ju lapsi ei saa. Ühed kardavad iseseisvalt sünnitada, lootes keisrilõikele, teised jällegi kardavad just keisrilõiget ja anesteesiat operatsiooni ajal ning püüavad leida võimalust ise sünnitada.

Kõige tähtsam on selles olukorras hea arsti ja sünnitusmaja valik ning kindel usk, et kõik läheb hästi ning teisiti ei saagi olla. Eelnevate nädalate jooksul on loetud hulgaliselt raamatuid, teadmisi sünnitusest on saadud kursustelt, sõbrataridelt, lähedastelt. Ka mees tuleb teiega sünnitusmajja kaasa. Olete juba kärsitu ja tahaksite oma last kätel hoida, kuid mõne kuu pärast hakkate meenutama, kuidas lapsuke teie sees end liigutas… Kõik raskused on ununenud ning möödaniku uttu vajunud. Voodis aga hakkab nohisema Tema!

Sündmused:

Laps liigutab ikka rohkem ning aktiivsemalt — ruumi jääb aina vähemaks. Hingamisliigutuste ajal satub kopsudesse amniootilist vedelikku, välja hingamisel see väljub. Kaal läheneb 3 kg-le, pikkus — umbes 50 cm. Laps on end keeranud peaga allapoole.

include "$includes_dir/games/pcal.inc"; ?>