Tee isale üllatus: astelpaju-apelsini vindiga šokolaadi toorjuustukook
Selles koogis on koos mu 4 suurt lemmikut: toorjuust, šokolaad, astelapajumarjad ja apelsinid, kirjutas retsepti autor Liina selle imelise koogi tutvustuseks.
Siirup:
0,75 dl suhkrut
2 dl astepajumarju
1 apelsini koor
Põhi:
120 g Digestive küpsised
50 g sulatatud võid
Täidis:
550g Farmi toorjuustu ( 1 suur tops + 1 väike karp)
1,5 dl suhkrut
1 dl vahukoort
3 muna
150 g tumedat šokolaadi
1tl kaneeli
2tl tärklist
Kate koogi peale:
1,5 dl vahukoort
1 dl hapukoort
2 spl suhkrut
astelapajumarju
šokolaadiküpsiseid
Alusat koogivamistamist siirupi keetmisest. Selleks purusta suhkruga segatud astepaljumarjad saumiksriga või kasuta köögikombaini.
Kurna saadud mahl läbi sõela kuumuskindlasse nõusse ja lisa riivitud apelsinikoor. Kuumuta segu kuni liigne vedelik aurub ja tekib siirup.
Vooderda 22 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga. Pane ahi 170 kraadi juurde sooja.
Purusta Digestiv küpsised ja sega sulatatud võiga ühtlaseks. Suru küpsisepuru koogivormi põhjale ja veidi ka äärtele.
Sulata šokolaad veevanni kohal. Sega toasoe Farmi toorjuust suhkruga, lisa vahukoor ja ükshaaval munad.
Jaga toorjuustusega 2 ossa. Ühele osale sega juurde sulatatud tume šokolaad ja kaneel.
Teisele osale lisa varem valmis keedetud astelapajusiirup (paar tl võid jätta kaunitamiseks) ja tärklis.
Esimesena vala koogipõhjale šokolaaditäidis ja seejärel astelpajutäidis. Aseta küpsetusahju kauss veega ja pane kook ahju küpsema.
Küseta umbes 45 minutit ja keera seejärel ahi välja. Lase koogil koos ahjuga maha jahtuda. Hoia kooki vähemalt 1 öö külmkapis
Vahusta vahukoor suhkruga, sega juurde hapukoor. Vala kreem koogile. Kaunista küpsiste, asteplajumarjade ja siirupiga mis koogist üle jäi.