Kihiline toorjuustu-küpsisemaius kookospähklikestas
1 kookospähkel
100g kohupiimapastat
200 g Farmi toorjuustu
200 ml 35% rõõska koort
2 tl suhkrut
100 g tumedaid küpsiseid (Selga)
100 g heledaid küpsiseid (Selga)
4 spl hapukoort
150 g kondenspiima
4 sl Vana Tallinna koorelikööri
näpuotsatäis jahvatatud kaneeli
Soovi korral lisa täidiseks ka värskeid tükeldatud aedmaasikaid.
Kaunistuseks:
šokolaadilaaste, halvaad, maasikaid või muud meelepärast
Sae kookospähkel pikkupidi pooleks. Eralda koorest valge söödav osa. Vahusta koor suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel kokku hapukoor, kohupiimapasta, toorjuust,kondenspiim ja jahvatatud kaneel ning sega ühtlaseks massiks. Lõpuks lisa toorjuustukreemi hulka vahustatud koor ja sega ettevaatlikult läbi. Aseta kookosepoolte põhja toorjuustukreem. Puista peale küpsisepuru ja nirista üle koorelikööriga. Järgmiseks kihiks taas toorjuustukreem, küpsisepuru ja liköör. Täida kookosepoolikud täielikult toorjuustukreemiga, aseta paariks tunniks külmkappi. Enne serveerimist kaunista šokolaadilaastude, valge halvaa, värskete maasikate või muu meelepärasega.