Mandli-porgandikook

1,5 dl õli

2 dl suhkrut

3 muna

3 dl nisujahu

2 tl kaneeli

2 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soodat

0,5 tl soola

2 dl mandlilaaste

umbes 5 dl riivitud porgandit

Täidis: 250 g Farmi maitsestamata toorjuustu (võib ka veidi rohkem olla), 1 dl tuhksuhkrut, 1 apelsini mahl

Peale riivimiseks valget šokolaadi (1 tahvel- 100 g)

Vahustada õli, suhkur ja munad. Segada kokku kõik kuivained, lisada need munavahule. Viimasena lisada riivitud porgand ja mandlilaastud. Kallata tainas lahtikäivasse koogivormi ja küpsetada madalal temperatuuril (175-kraadi juures) ahju alumisel siinil umbes 1 tund. Lasta jahtuda ning lõigata kolmeks kihiks.

Täidise jaoks vahustada toasoe toorjuust tuhksuhkruga, segada juurde apelsinimahl. Määrida täidist kihtide vahele ja natuke pealegi ning üle riputada riivitud valge šokolaadiga. Kaunistada võib jõhvikatega.