Saatejuht ja toimetaja Anneli Lahe kirjeldab Naistekale: "Vanem õde Mari on juba oma elu peal. Vanema venna Jüri, eluküünal kustus aga südame seiskumise tagajärjel selle aasta augustis. Tema surm vapustas mitte ainult oma peret, vaid tervet valda. Selle pere loos tõdesime taaskord ka seda, et juhuseid pole olemas. Just Jüri oli see, kes tegelikult oma õdedele vendadele mõeldes on ka meile kunagi kirjutanud, kahjuks jäi tookord see kiri tuhandete teiste kirjade hulgas varju…

Laste ema lahkus pere juurest siis, kui need olid alles päris väikesed. Isa on aga õnnetu kukkumise tagajärjel juba viis aastat hooldekodus ja nii ongi kogu majapidamine laste endi õlul. See väike kodu on küll päevinäinud, kuid alati puhas ja korras. Omaenda teenitud raha eest on lapsed välja vahetanud aknad. Samuti on valla toetusel saadud majja pesemisvõimalused, kanalisatsioon ja tualett.

Maja aga laguneb ja vaatamata selle, et aknad õnnestus noortel oma teenitud rahaga välja vahetada, ei pidanud see siiski sooja, mistõttu tuli esmajärjekorras ette võtta maja soojustus, et lapsed saaksid talvele vastu minna soojapidavas majas.

See oli kodu, mis pani mind ennastki tagasi vaatama aega, kus pidin üksi olles kuidagimoodi järgmisesse päeva elama. Olen kindel, et nii meie kui ka teiste heade inimeste abil suudavad need noored elus sirge seljaga edasi minna ning saavutada seda millest on unistanud!"

“Kodutunne” on eetris täna kl 20.30 Kanal2`s.