Liis on 26 aastane ja õpib raamatupidamist. Liisi mees Mario on 29 ja töötab päästjana. Liis ja Mario tutvusid juba põhikoolis, nad on 12 aastat koos olnud, millest 10 ka abielus. Nad loovad üheskoos kodu oma lastele — 10aastasele Elli Mariale ja 5-aastasele Kevin-Gustavile. Pere elab Haljalas, oma majas.

Siret on 24aastane ja ta õpib tugiisikuks. Sireti mees Taavi on 28aastane ja tema töötab farmis. Sireti ja Taavi poeg Franco on kolmene. Siret ja Taavi on koos olnud viis aastat ja nad elavad Soomes. Haapavesi linnakeses on neil järve ääres väike korter.

Siret enda peret lodevuspagulasteks ei pea. Siret on praegu küll koolile pühendunud, kuid varem on ta koristades eesti mõistes üpris suurt palka teeninud. Taavi saab oma laudatöö eest Soomes mitu korda rohkem raha kui ta kodumaal saaks. Just raha pärast ongi pere kogu täiega Soome kolinud, sest pere lahutamine ühe pereliikme töö pärast pole nende meelest mõistlik. Kui juba välismaal, siis kõik koos.

Liis ei läheks Eestist kusagile, siin on tema kodu ja siin kasvavad tema lapsed. Liis on praegu kodune, kuid loodab peagi tööle saada, et oma meest perekonna ülalpidamisel toetada. Liisi jaoks on kõige tähtsam see, et perel oleks ilus ja hubane kodu, tal ongi kohe iga päev käed kas taignas või mullas. Ta ei kujuta ette, et kusagil mujal võiks tema jaoks parem elu olla.

Vaata täna kl 20.00 TV3`s, kus on noorel perel parem elada, Eestis või Soomes? Ja tule pärast kindlasti Naistekasse arvamust avaldama!