Esimene asi, mida Soomest saabunud vahetusema Siret Eestis tegi, oli see, et ta lasi endale uued ripsmedpikendused panna. Jah muidugi, palgad on Soomes küll paremad, kuid teenuseid on siiski odavam Eestis tarbida. Siret võrdles, et kui Eestis on 20 eurot ripsmepikendused, siis Soomes võid heade ripsmete eest kuni sada välja käia. Üldse leidis Siret, kes ka juuksuris eelistab siin käia, et meie naised on ikka tunduvalt ilusamad ja rohkem hoolitsetud. Ka lapsega on siin kergem. Sireti sõnul võetakse siis, kui ema läheb tööle laps lasteaeda 2 nädalaga, muidu on ooteaeg kuni 4 kuud, vastavalt palgale on lasteaiamaks nende perele 37 eurot, lasteaed on aga töötavate emade huve arvestades lahti ka öösiti.

Liis saab ju aru, et pere on raha pärast ära kolinud, kuid siiski, nii kaugele, Haapavesi on ju lausa 500 kilomeetrit Helsinkist. Liis nii kaugele ei läheks. Aga Soome pere on just raha pärast eestist ära kolinud. Pereisa töötab robotlaudas. Ta on veendunud, et Eestis ta seda tööd ei teeks tõesti, sest makstakse liiga vähe ja nii rasket tööd mingite sandikopikate pärast teha pole mõtet.

Millega aga Liis harjuda ei suuda, on korteris nelja seina vahel istumine, esimesel võimalusel veab ta pere maja taha järve äärde loodusesse. Ja järgmisel hetkel, kui jälle ängistus peale tuleb nelja seina vahel istumisest, teeb ta maja ees kasvavatest nõgestest, mis ta peenrast rohis, Taavile sünnipäevakimbu — oli see siis vihjega, või mitte?

Taavi on oma pere praeguse soome eluga pigem rahul, vähemalt on leib laual. Sünnipäevaks saadud nõgesevihaga ta sauna vihtlema ei lähe ja ütleb, et ega neil mingit sünnipäevalaulu ja tordikommet üldse polegi. Soomes tähistatakse hoopis nimepäeva.

Olgugi, et Siret on eesti perele kõik soomes elamise plussid ette lugenud, leiab eesti pereisa, et tema mujale suurema raha järele ei läheks.
Lodevuspagulasteks Sireti pere ennast küll ei pea, kuid seda, et Eestis eluolu paremaks läheb, nad ka ei usu.

Oma praeguse eluga on mõlemad naised rahul — Liis usub, et tema lastele on parim kodumaal kasvamine, Siret arvab, et kodu on seal, kus on sinu pere.

Mis sina arvad?