RETSEPTID: mis "Õhtusöök viiele" saates sel nädalal menüüs oli?
ANDRUS AVARAND
Retseptid
Esimene eelroog: Kalasalat
Vaja läheb:
jääsalatit
soolalõhet
Mozzarella juustu
päikesekuivatatud tomateid
punast sibulat
mett
sidrunimahla
oliivõli
Valmistamine:
Tükelda kõik komponendid ja sega omavahel. Tee meest, sidrunimahlast ja oliivõlist kaste ja lisa salatile. Serveeri!
Teine eelroog: Kukepirukas (Broileripirukas)
Vaja läheb:
soolast muretaignat
sibulat
sellerit
küüslauku
tomatit
kuiva punast veini
maitseaineid
broilerifileed
muna
rõõska koort
Valmistamine:
Tee valmis muretaigen või osta see poest, tükelda komponendid ning lisa pirukale. Tee peale munast ja rõõsast koorest kaste, vala pirukas üle ja pane ahju. Serveeri külmalt.
Pearoog: Seakael mee ja sinepiga
Vaja läheb:
kaelakarbonaadi
mett
sinepit
sibulat
Valmistamine:
Marineeri liha mee ja sinepiga, lase ööpäev seista, enne ahju panekut pane mett ja sinepit juurde, pane lihatükk küpsetuskotti ja pane juurde sibulad. Küpseta mitu tundi, kontrolli termomeetriga liha valmisolekut, serveeri salatiga.
Magustoit: Kohupiima purukook
Vaja läheb:
võid
suhkrut
jahu
mune
kohupiima
hapukoort
sidrunimahla
õuna
mannat
Valmistamine:
Tee võist, suhkrust, jahust, mannast ja munadest puru — lao sellest pool pannile. Tee valmis kohupiimast, hapukoorest, õuntest ja sidrunimahlast ühtlane mass ja lisa purule, laota peale ülejäänud puru ja küpseta tunnike 200 kraadi juures.
KÄTLIN VALDMETS
Retseptid
Esimene eelroog: Juustu-lõhepirukas
Vaja läheb:
jahu
küpsetuspulber
sool
vahukoor
porrulauk
või
juust
külmsuitsulõhe
till
muna
vahukoor
valge pipar
Valmistamine:
Sega jahu küpsetuspulbri ja soolaga, seejärel pehme võiga. Lisa rõõsk koor. Sega tainas ühtlaseks, suru võiga määritud lahtikäiva vormi põhja. Hauta tükeldatud porrut võis 2-3 minutit. Tükelda juust kuubikuteks ja lõika kala viiludeks. Laota juust, kala, porru ja hakitud till tainale. Sega rõõsk koor ja valge pipar lahtiklopitud munadega. Vala pirukale. Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit.
Teine eelroog: Kreveti-avokaadosalat
Vaja läheb:
avokaado
laim
krevetid
majonees
koriander
sool
must pipar
Valmistamine:
Poolita avokaado, eemalda kivi ja eralda lusikaga viljaliha. Pigista viljalihale laimimahl ja tükelda avokaado väiksemaks. Osa viljalihast püreesta kahvliga ning maitsesta soola ja pipraga. Sega avokaado, krevetid ja hakitud koriander majoneesiga ning maitsesta soola ja pipraga ja serveeri.
Pearoog: Kana karri kookospiimaga
Vaja läheb:
riis
läätsed
kana
seened
porru
sibul
kookospiim
karri
ingver
Valmistamine:
Kuumuta pannil õli ja pruunista selles kanafilee. Lisa ingver ja hiljem sibul/porru ning jätka kuumutamist. Lisa kookospiim ja karri. Keeda riis. Keeda läätsed. Serveeri.
Magustoit: Manhattani toorjuustukook
Vaja läheb:
küpsiseid
suhkrut
või
toorjuustu
suhkrut
muna
vanillisuhkrut
hapukoor
Valmistamine:
Sega purustatud küpsised, suhkur ja sulatatud või. Suru küpsisepuru lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane külmikusse. Valmista täidis. Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud. Lase 20 minutit jahtuda. Sega hapukoor, suhkur ja vanill, vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud. Lase enne serveerimist põhjalikult jahtuda. Serveeri nt värskete marjadega, lisandiks on maasika-mündisalsa palsamiäädikaga.
CIIZUD aka REELIKA JA KIRSIKA
Retseptid
Esimene eelroog: Peekonisalat vutimunadega
Vaja läheb:
2 karpi vutimune
350g suitsupeekonit
200g kurki
200g tomatit
väike pea jääsalatit
Valmistamine:
Munad keeta, peekon praadida, ülejäänud koostisosad tükeldada ja segada kõik omavahel kokku ning maitsestada
Teine eelroog: Koorene lõhesupp
Vaja läheb:
500g lõhet
vahukoor
köögiviljad (seller, hernes, porru, porgand)
Valmistamine:
Lõhe praadida, lisada juurde köögiviljad, mis tuleb ka õrnalt läbi praadida. Seejärel lisada vahukoor ja maitsestada
Pearoog: Maisihelveste ja parmesani paneeringus kana
Vaja läheb:
kanafileed
maisihelbeid
Parmesani juustu
riisi
köögivilju
suitsujuustu
Valmistamine:
Kanafilee paneerida muna, purustatud maisihelveste ja parmesani juustus. Küpsetada ilusaks kuldpruuniks. Lisandiks läheb kõrvale riis, suitsujuustukaste ja soe köögiviljawok.
Magustoit: Marja-Besee tort
Vaja läheb:
hapukoort
mune
jahu
marju
Valmistamine:
Küpsetada biskviit, mille vahele läheb besee ning vahukoor, kaunistuseks marju.
KATI SAARA VATMANN
Retseptid
Esimene eelroog: hapukapsasupp
Vaja läheb:
lambaliha
hapukapsast
makarone
kartulit
Valmistamine:
Pane kõik korraga keema ja keeda ühtlasel tulel mitu tundi. Serveeri kuumalt.
Teine eelroog: puljong lisanditega
Vaja läheb:
kana
vett
Erinevaid lisandeid:
pelmeene
mune
salateid
Valmistamine:
Keeda puljong kanast ja veest, valmista ette erinevad lisandid - keeda munad, prae pelmeenid, haki salatid. Serveeri!
Pearoog: lambapraad
Vaja läheb:
lamba esijalgu
kartuleid
porgandeid
Valmistamine:
Lao pannile soolaga määritud lamba jalad, pane ahju. Lase mitu tundi küpseda. Pööra ringi, maitsesta ja pane ahju tagasi. Lisa kartulid ja porgandid ning lase pannil küpseda. Serveeri kui kartulid on pehmed.
Magustoit: pannkoogid
Vaja läheb:
odrajahu
mune
piima
õunu
Valmistamine:
Tee munast, piimast ja jahust pannkoogitaigen, lisa tükeldatud õunad, prae ja serveeri!
MATU
Retseptid
Esimene eelroog: Juurviljad dipikastmega
Vaja väheb:
hunnik erinevaid juurvilju
hapukoort
dipikastme segu
Valmistamine:
Puhasta ja haki juurviljad, valmista dipikaste ja serveeri.
Teine eelroog: Seenesupp
Vaja läheb:
450g kukeseeni
1sl võid
240g suitsujuustu
2 küüslauguküünt
2 viilu saia (koorteta)
1 sibul
1l vett
1 köögivilja puljongikuubik
Valmistamine:
Puhasta seened mustusest, tükelda. Sulata potis või ning pane seened sinna praadima, Tükelda sibul ning küüslauk ning lisa seentele. Kuumuta kuni seentest eralduv vedelik on aurustunud. Valmista kuumast veest ja puljongikuubikust puljong ning lisa seentele. Lase õrnalt keema. Koori suitsujuust ning riivi jämedama riiviga peeneks (riivi puudumisel võid suitsujuustu ka tükeldada). Lisa supile ning sega pidevalt, et juust täielikult lahustub. Lisa supile saia tükid ning püreesta kuni supp on kreemise konsistentsiga. Lase õrnalt keema ning vajadusel maitsesta soola-pipraga.
Pearoog: Pasta Pollo Bella
Vaja läheb:
kana
ananass
hapukoor
karri
peekon
sibul
riivjuust
Valmistamine:
Keeda pasta, pruunista kana, peekon, karri, sibul ja lisa koos juustuga pastale. Sega, lisa ananass ja serveeri.
Magustoit: Kamavaht
Vaja läheb:
vahukoor
maitsestamata jogurt
Ricotta kohupiim
kamavaht
vaarikad
küpsised
Valmistamine:
Vahusta vahukoor, maitsestamata jogurt, ricotta kohupiim ja kamavaht, pane pokaalidesse. Valmista vaarikatest kerge toormoos ja lisa vahule. Lisa kaunistuseks küpsiseid.