RETSEPTID: Vaata, mida "Õhtusöök viiele" staarid oma külalistele pakkusid
Birgit Õigemeel
„Õhtusöök Viiele" uue hooaja avavad superstaarid Birgit Õigemeel ja Liis Lemsalu, muusik Mihkel Mattisen, ajakirjanik Sven Soiver ja fotograaf Ardo Kaljuvee. Esimesena külalisi võõrustavat Birgit Õigemeelt ei teadnud mõni aasta tagasi mitte keegi, tänaseks on ta tunnustatud laulja, kelle lauljakarjäär sai õige hoo sisse „Eesti otsib superstaari" esimesel hooajal, kui ta selle võitis. Tänaseks on Birgitil ilmunud kolm albumit ning neljas on valmimas. Birgit armastab kokkamist, hästi süüa ja külalisi võõrustada.
Retseptid
Esimene eelroog: Tortillarullid
Vaja läheb:
Ruccolat
Toorjuustu
Sidrunit
Soola
Tortillasid
Valmistamine:
Tee toorjuustust ja ruccolast ühtne mass, lisa sidrunikoort, määri see tortilladele, pane vahele meelepärast ja keera rulli, lõika juppideks ja serveeri!
Teine eelroog: Kitsejuustu salat
Vaja läheb:
Erinevat salatit
Kitsejuustu
Röstsaia
Valmistamine:
Valmista erinevatest salatitest salat. Pane ahju röstsaia tükid, lisa kitsejuust ja natuke mett. Küpseta mõni minut ja serveeri salatiga.
Pearoog: Part kartulipüreega
Vaja läheb:
Maitsestatud pardifileed
Kartuleid
Porgandeid
Punast veini
Valmistamine
Prae part pannil kiirelt mõlemalt poolt ning seejärel pane veerand tunniks ahju küpsema. Tee kartulitest ja porganditest püree, punasest veinist kaste ning serveeri.
Magustoit: Juustukook maasikamoosiga
Vaja läheb:
Küpsiseid
Toorjuustu
Võid
Muna
Maasikamoosi
Valmistamine:
Tee valmis küpsistest ja võist põhi, lao see koogivormi põhja. Toorjuustust ja munadest valmista kattekiht, lisa see koogipõhjale ja pane ahju. Küpseta ning serveeri maasikamoosiga.
Ardo Kaljuvee
Ardo Kaljuvee on tuntud seltskonnafotograaf, kes teenib igapäevast leiba ajakirjas Kroonika, kuid on hakkama saanud isikunäitusega. Varasemalt on mees pidanud erinevaid ameteid, kuid ikka ja jälle fotograafia juurde tagasi tulnud. Ardo graafikud on kuude viisi ette broneeritud - firmapeod, pulmad, tootepildistamised ja lisaks töö ajakirjas. Ardo on mees, kes hoiab seltskonda koos - tal on alati mõni lugu rääkida, alati midagi naljakat öelda. Ardo fotoaparaadist on sündinud mitu fotonäitust ning tema kaamera ees on poseerinud ilmselt iga eestlane, kes ühel või teisel viisil kuulus on. Seal kus on pidu, seal on ka Ardo!
Retseptid
Esimene eelroog: Krevetisalat mangokastmega
Vaja läheb:
Salatisegu
Tomateid
Krevette
Mangokastet
Küüslauku
Valmistamine:
Krevetid praadida, lisada küüslauk ja mangkokaste, laotada need salatisegule ja serveerida!
Teine eelroog: Bruschettad
Vaja läheb:
Saia
Parma sinki
Pestot
Trüffliõli
Tomateid
Valmistamine:
Bruschettadele laduda pestot, parma sinki, õli ja tomatit, serveerida!
Pearoog: Tom Kha Gai
Vaja läheb:
Kanafileed
Kookospiima
Küüslauku
Sidrunheina
Šampinjone
Valmistamine:
Hautada kanafilee, lisada šampinjonid, sidrunhein, küüslauk ja kookospiim. Keeta ja serveerida!
Magustoit: Doominojuustukook
Vaja läheb:
Doomino küpsiseid
Toorjuustu
Võid
Sidrunit
Muna
Maasikaid
Valmistamine:
Valmistada võist, munast ja küpsistest põhi, sellele panna toorjuustu, sidrun, muna mass, küpsetada ja jahutada. Serveerida maasikate või maasikatoormoosiga.
Mihkel Mattisen
Mihkel Mattisen alustas oma muusikuteed juba paarkümmend aastat tagasi, kui tegi sõber Jussiga hittbändi JAM. Sellele järgnes soolokarjäär ning viimasel ajal armastab Mihkel pigem kaadri taga nokitseda. Nii produtseerib ta lugusid näiteks Violinale ja Birgit Õigemeelele. Sel talvel võib teda koos viimasega ka jõulutuuril kohata. Mihkel teeb kodus süüa küll, kuid suurem asi kokk ta ei ole. Saatesse on ta kohale vedanud 1200€ maksma imemasina, mille abil valmivad kõik tema toidud.
Retseptid
Esimene eelroog: Peterselli naps ja pesto-parma-amps
Vaja läheb:
Basiilikut
Küüslauku
Õli
Juustu
Parma sinki
Kuivikuid
Peterselli
Sidrunit
Suhkrut
Valmistamine:
Valmista pesto, määri see kuivikutele ja lisa peale parmasink. Tee blenderis valmis sidrunist, petersellist ja suhkrust jook, serveeri viinapitsides!
Teine eelroog: Šampinjonisupp
Vaja läheb:
Šampinjone
Rõõska koort
Vett
Jahu
Maitseaineid
Valmistamine:
Tükelda seened, lisa vesi, jahu ja rõõskkoor. Maitsesta. Kaunista rohelisega ja serveeri!
Pearoog: Kana selleripüreega
Vaja läheb:
Sellerijuurikat
Kanafileed
Kappareid
Sidrunit
Õli
Valmistamine:
Valmista sidrunist, kapparitest ja õlist kastmemoodi salat. Pane kana aurutama. Sellerijuurikast valmista püree. Serveeri!
Magustoit: Puuviljavaht
Vaja läheb:
Külmutatud õunu ja pirne
Üks munavalge
Jääd
Valmistamine:
Tükelda õunad ja pirnid ning pane need paariks tunniks sügavkülma. Hiljem vahusta üks munavalge, lisa jäätunud puuviljad ja jää. Purusta ja serveeri jääkülmalt!
Sven Soiver
Sven Soiver on kõigile teada telemees TV3 ekraanidelt. Lisaks tööle uudistetoimetuses annab ta Tallinna Ülikoolis meediateemalisi loenguid, mängib jalgpalli, surfab ja tegeleb paljude muude põnevate asjadega. Sven süüa teha ei oska, oma koduköögis asjatab ta kolmandat korda, kusjuures esimesel korral pani köögi põlema.
Retseptid
Esimene eelroog: Tikuvõileivad
Vaja läheb:
Erinevaid juustusid
Erinevaid vorste
Tumedat leiba
Oliivõli
Valmistamine:
Tükelda leivad, lao peale erinevad komponendid, kaunista ja serveeri!
Teine eelroog: Tomati-mozarella salat
Vaja läheb:
Tomatit
Mozarella juustu
Basiilikut
Oliivipastat
Oliiviõli
Balsamico äädikat
Valmistamine:
Viiluta tomatid ja mozarella, lao taldrikule, lisa oliivõli, oliivipastat, balsamico äädikat ja basiilikulehti. Serveeri!
Pearoog: Lõhe salatiga
Vaja läheb:
Lõhemedaljone
Laimi
Soola-pipart
Võid
Erinevat salatit
Kirsstomateid
Idusalatit
Oliivõli
Valmistamine:
Pane hõbepaberisse lõhe medaljon, tükk võid, soola-pipart ja laimiviile ning aseta kala 20 minutiks ahju. Valmista idudest, kirsstomatitest ja salatilehtedest salat ja serveeri!
Magustoit: Peedimagustoit
Vaja läheb:
Kakaokohupiima
Peedimahla
Želatiini
Valmistamine:
Sega omavahel peedimahl, kohupiim. Lisa juurde sulatatud želatiin ja pane külma seisma. Serveeri mõne tunni pärast rohelise lehega.
Liis Lemsalu
Nädala viimase õhtusöögi valmistab viimane „Eesti otsib superstaari" võitja Liis Lemsalu, kes elab Nõmme mändide all ning sinna ka osalised sööma kutsub. Liis on aktiivselt laulmisega tegelenud pärast superstaarisaate võitu, varem oli ta hobilaulja kes käis WAF laulu- ja tantsukoolis. Suvel keskkooli lõpetanud Liis on otsustanud hetkel tegeleda edasi laulmisega, lisaks on ta avastanud enda jaoks jõusaali ning tihti võib teda Nõmme mändide all jooksmas näha. Sööke valmistades läheb Liis kindla peale välja, kuid kas makaronid õnnestuvad nii nagu peab, näeb juba saates.
Retseptid
Esimene eelroog: Sinihallitusjuustu snäkid
Vaja läheb:
Lehttaigen
Sinihallitusjuust
Pirn
Valmistamine:
Lõika lehttaigen neljakandilisteks tükkides, laota peale pirniviilud ja sinihallitusjuust, pane umbes kümneks minutiks 200 kraadisesse ahju. Serveeri!
Teine eelroog: Couscous köögiviljade ja kanaga
Vaja läheb:
Couscous
Praetud kana
Köögiviljad
Valmistamine:
Keeda puljongis couscous, prae kana, lisa juurde juurviljad ja keedetud couscous. Serveeri!
Pearoog: Cannelonid
Vaja läheb:
Brokkolit
Erinevaid juuste
Maitseaineid
Cannelonisid
Valmistamine:
Sega omavahel erinevad toorjuustud, lisa keedetud brokkoli ja maitseained, täida cannelonid ja pane 40 minutiks 200 kraadisesse ahju. Cannelonidele võib teha peale piimakastme, et nad kiiremini küpseksid. Peale raputada parmesani juustu. Serveeri!
Magustoit: Brownie
Vaja läheb:
Šokolaadi
Suhkrut
Jahu
Võid
Valmistamine:
Sega munad suhkruga, lisa sulatatud või ja šokolaad, sega ühtlaseks massiks. Lisa jahu ning vala taigen vormi - küpseta paarkümmend minutit 200 kraadises ahjus. Lase jahtuda ja serveeri!