Aastate jooksul väga erinevaid elamistingimusi näinud „Kodutunde“ meeskond jääb seekord avanevat vaatepilti nähes lausa sõnatuks. Suvilast ehitatud elumaja paneb imestama, kuidas sellistes tingimustes üldse elada oli võimalik.

„Kodutunde“ tänane saade on ehe näide sellest, mis võib juhtuda, kui ühel päeval tuleb asuda lähedase inimese hooldajaks ja abi paluda pole kelleltki.

Kahe tütre ema Gerli lugu on keeruline. Päras seda, kui ta ema insuldi tõttu teovõimetuks jäi, sattus ta ise väikeste laste emana ühtäkki olukorda, kus hooldust vajasid lisaks oma lastele ka väike vend ning ema. Kõik sissetulekud läksid ema hooldamise ja ravikulude peale. Vastu tuli võtta raske otsus ja saata tütred elama nende isa juurde.

Nüüd, pärast oma ema surma püüab noor naine taastada nii oma elu kui ka maja, et tütred saaksid tagasi koju kolida. “Ei tasu haigeks jääda, sest suurema osa sa pead ise hakkama saama. Väga pole kellegi peale otseselt loota,” ütleb Gerli oma õppetunniks.

„Kodutunne“ tuleb appi ja võtab ette selle aasta ühe suurima eriprojekti, et muuta selle pere kodu elamiskõlblikuks. Plaan on välja ehitada köök, pesemisruum, elutoaosa ja magamistuba tüdrukutele.

„Kodutunne“ on Kanal 2s täna kell 20.00, kohepärast „Reporterit“.