VIGA number 1: liiga suure arvamusgrupi kaasa vedamine

Loomulikult tulevad ideaalse kleidi valimisel lisasilmapaarid ja nende hinnang kasuks. Kui aga salongi võetakse kaasa 10 sõbrannat, siis tekib kogu olukorrast pigem kaos ja tehakse rohkem kahju kui kasu. Nii võib pruut sattuda lõpuks kleidi otsa, mis talle endale nii väga ei meeldi, kuid mille poolt hääletas suurem osa “hindajatest”.

VIGA number 2: liiga varajane poodlemine

Nii pea kui pruut proovib erinevaid kleite selga, armub ta neist ühte jäägitult. Seega ei ole mõistlik minna pruudisalongidesse enne, kui ostuks ka reaalne võimalus on. Vastasel juhul tekitab pruudikandidaat endale ainult hingepiina ja kurbust.

VIGA number 3: liiga paljude kleitide proovimine

Pruut leiab kleidi, armub sellesse, kuid igaks juhuks läheb vaatab veel neljast erinevast salongist kõik kleidid üle — see on vaieldamatult kõige levinum viga, mida tehakse. Sageli võib see esimene ja lemmik juba selleks ajaks stangelt läinud olla, kui pruut lõpuks tema juurde tagasi jõuab.

VIGA number 4: allahindlustest lähtumine

Kleidivalik ei tohiks sõltuda sellest, kui palju tema hinda langetatud on. Kleit tuleb valida mugavuse ja meeldivuse järgi! Loomulikult võib allahinnatud kleitide hulgast tõelise kaunitari leida, aga edev ja kirev silt ei tohiks olla ainuke valiku põhjus.

VIGA number 5: vale mõõdu nõudmine

Paljud pruudid lähevad salongidesse teadmise ja uskumisega, et pulmapäevaks on nad vähemalt viis kilo alla võtnud ja seega on neil kindlasti vaja number väiksemat kleiti. Mõni neist tõesti suudab need kilod maha saada, aga suurem osa on pulmapäeval täpselt samas mõõdus, mis nad olid kleiti ostes. Seega tasub kleit alati osta vastavalt tegelikule kehakujule.

VIGA number 6: ainult ühe stiiliga kleitide proovimine

Paljud pruudid lahkuvad salongidest selliste kleitidega, mida nad ei oleks ise vaadata osanudki. Seega tasub alati kuulata ka salongipidaja nõuandeid ning proovida erinevate stiilidega kleite.

VIGA number 7: lemmikkleidi mitte valimine

Teiste arvamusest ei tohi end liialt mõjutada lasta. Vastasel juhul võib pruut lahkuda poest kleidiga, mis talle endale nii väga ei meeldinud. Nii mõtleb ta isegi oma pulmapäeval ainult sellest kleidist, mis sinna poodi temast maha jäi.

VIGA number 8: kleitide proovimine, mis hinnaskaalast välja jäävad

Miks muuta end ilma asjata õnnetuks? Enne kleitide proovimist ütle müüjale oma täpne eelarve ja palu tal sellest kinni pidada. Liiga kallis kleit võib sageli ilma põhjuseta või ainult kõrge hinna tõttu liiga ilus tunduda.

VIGA number 9: lisakulutustega mitte arvestamine

Peaaegu iga kleit vajab natukene kohendamist, mis omakorda nõuab lisakulutusi. Neid ei tohi unustada!

VIGA number 10: suvalistes poodides käimine

Enne salongidesse minekut tuleks teha natukene eeltööd. On kohti, mida soovitatakse ja kohti, millest tasub suure kaarega mööda käia. Internetifoorumid on abistavaid arvamusi täis, samuti tasub nõu küsida juba varem abiellunud sõbrannadelt.