Aga tundub, et kõik inimesed seda päris nii ei näe. Ameeriklanna Ariel McRae avaldas oma Facebooki lehel foto oma kaunitest sõrmustest, mida üks üleolev naine “haledaks” kutsus, kui esimene seda parasjagu koos oma tulevase abikaasaga kaupluses valimas oli.

“Mu abikaasal ei ole palju, kummalgi meil ei ole. Me näeme vaeva, et arved ära maksta ja süüa osta, aga peale kahte aastat väljas käimist otsustasime, et me ei suuda enam oodata, et abielluda, mistõttu me seda ka ei teinud,” kirjutas ta. “Ma isegi ei mõelnud sõrmuste peale, tahtsin lihtsalt oma parima sõbraga abielluda, aga see talle ei sobinud. Ta kogus kokku piisavalt palju raha, et osta mulle Pandorast kaks omavahel sobivat sõrmust.”

Kujuta nüüd ette, et sa prooviksid poes sõrme sõrmust, mis saab olema sinu elu üks erilisemaid ehteid ja poemüüja otsustaks kogu su õnnetunde õelate sõnadega hävitada. “Üks teine naine, kes ka seal poes töötas, tuli juurde ja otsustas aidata neid meile maha müüa. Ta ütles: “Kas te suudate ette kujutada, et mõned mehed ostavad need oma naistele kihlasõrmustena? Kui hale”,” meenutas Ariel. "Kui ta oli seda öelnud, nägin, kuidas mu abikaasa nägu ära vajus. Ta tundis end niigi halvasti, et ei saanud lubada seda pirnikujulist komplekti, mis oli selgelt mu südame võitnud ja oli näha ka mu Pinteresti lehel. Ta tundis end niigi juba läbikukkununa, küsides mult ikka ja jälle: "Kas sa oled kindel, et oled nendega õnnelik? Oled sa kindel, et see on okei?" Ta tundis end nii halvasti, mõeldes, et ei suuda mind piisavalt õnnelikuks teha ja et ma ei tahagi temaga abielluda, sest sõrmused ei maksa piisavalt palju või ei ole piisavalt pilkupüüdvad."

Ariel tunnistas, et kui endine tema oleks selle ülbe klienditeenindaja läbi sõimanud, otsustas ta käituda hoopis targemalt. "Sõrmus ei ole see, mis loeb, vaid hoopis armastus, mis selle ostmisega kaasas käib," ütles ta enne, kui nad sõrmused ära ostsid ja lahkusid.

"Millal me jõudsime nii kaugele, et ainus viis, kuidas mees saab oma naist tõeliselt armastada, on siis, kui ta ostab talle üle kolme tuhande dollari maksvaid ehteid ja näitab oma tundeid välja kõigi silme all pilkupüüdva sõrmusega?" kirjutas Ariel, pannes sellega nii mõnegi pealiskaudse inimese paika.

Keegi ju ei vaja kõige suuremat teemanti või kõige kallimast metallist sõrmust. Jah, me unistame sõrmusest, mis püsiks kaunina terve meie elu, aga see ei tähenda, et keegi, kes ei saa raisata tuhandeid eurosid kihlasõrmuse peale, on kuidagi teistest halvem. See ei tähenda, et nad armastaksid oma kallimat vähem.

"Siin ma nüüd olen. Notari juures abiellunud, 130-dollarilise sõrmuste komplektiga, mu elu armastus minu kõrval ja õnnelikum, kui ma oleksin iial suutnud ette kujutada," võttis Ariel teema kokku.

Allikas: Good Housekeeping