Reedel, 19. juunil, toimub Keila-Joa pargis Mati Karmini skulptuuri „Kaks südant“ pidulik avamine ning sellega seoses otsib RMK noorpaare, kes sel päeval abielluvad ning tseremoonial osaleda saaksid.

Skulptuur on seotud tuntud pulmatraditsiooniga, mille käigus noorpaarid kinnitavad ühiselt tabaluku ja viskavad selle võtme jõkke, sümboliseerides sellega igavest armastust. Varem valisid noorpaarid lukkude kinnitamiseks Keila-Joa pargi sillad, kuid kahjuks rikkus omavoliline lukkude kinnitamine sildade konstruktsiooni ja vanad lukud tulid 2013. aasta renoveerimistööde käigus eemaldada. Pärast renoveerimist on lukkude sildade külge kinnitamine keelatud, ent pulmatraditsiooni säilitamiseks kuulutas RMK välja ideekonkursi, mille tulemusena valmis Mati Karmini metallvardjatest skulptuur „Kaks südant“. Kõik renoveerimistööde käigus mahavõetud lukud säilitati ning need saavad osaks skulptuurist.

Skulptuuri pidulikuks avamiseks otsib RMK noorpaare, kellel on 19. juunil pulmad ning kes sooviksid sel päeval oma tabaluku skulptuurile kinnitada. Üks pulmapaar on juba leitud, kuid võimalusel võiks neid olla rohkemgi. Paarid, kel on plaanis 19. juunil abielluda ning oleksid valmis ühinema skulptuuri avamise tseremooniaga Keila-Joa pargis kella 15 paiku, võiksid endast teada anda e-posti aadressil press@rmk.ee.