Mida küll selga panna, et näha välja võimalikult ilus, aga samas mitte nagu üle aja teenima jäänud lõbutüdruk? Naised, kes juhivad rahvusvahelisi ettevõtteid, ei suuda järsku valida Gucci ja Chaneli käekoti vahel.

Ämma needus

Ämmal lasub pulmas mitmekordne needus. Just teda torgitakse pilkudega: kui hästi ta on “säilinud” ja kas ta on ka hästi riides, kirjutab Daily Mail. Inimesed püüavad nõnda ette kujutada, kuidas näeb pruut välja paarikümne aasta pärast.

“Vaene mees,” peaaegu kuuled neid päid kokku pistes sosistavat. “Varsti näeb ta välja samasugune nagu ta ema.” Miks sa arvad, et nad just seda sosistavad? Aga sellepärast, et sa ise arvad nii!

Mitte kusagil mujal ei jälgi me üksteise riietust nii kiivalt kui pulmades. Kõik vahivad teiste riideid ja kommenteerivad kübarate, käekottide, kingade ja soengute pisimaidki detaile. Pulmad on nagu Pariisi moeshow, ainult et perekonna piires, ja kui sina oled Chanel, siis täditütar on kindlasti Dior, kes eeldab sinult midagi uut ja rabavat.

Kui näed enda ees istumas naist lillast polüestrist hõlstis, pead teda ehk fotograafiks. Kuid siis selgub, et ta on pruudi ema… just selliste ebameeldivate mõtetega tulebki sinul kui ämmal arvestada.

“Oleks ma parem mees,” ütles 50-aastane advokaadist naine, kelle tütar hakkas abielluma. “Ükskõik mida ma ka selga ei pane, ikka tunnen ennast ebakindlalt: kas liiga ülespuhvituna, vanamoodsana või lihtsalt halvasti.”

Tegelikult peaksid tütre pulmas olema riides hästi, aga tütart ei tohi varju jätta. Kui paned selga valged riided, ehmatab see su tütart — ja teisigi. Niisiis on valge välistatud, ja ka must värv ei sobi, ise saad aru, miks.

Kõige kindlam on konsulteerida oma tütrega. Äkki sobib sulle selga mõni asi lausa tema riidekapist? Nii ei pea välja käima hiigelsummasid ja on garanteeritud, et tütar on su välimusega rahul.

Küsimus on kübaras

Ülikeeruline küsimus on kübaras. Kui sul seda peas pole, ütlevad inimesed, et sa pole pingutanud. Kui see su peanuppu ehib, ütlevad inimesed, et sa oled üle pingutanud. Paljud naised teevad selle vea, et suruvad pähe hiigelkübara, arvates, et nii on eriti šikk ja elegantne ja et Catherine Deneuve kannaks pulmas just sellist kübarat. Oi ei.

Ainus asi, mida sellise tõllarattaga saavutad, on tulevaste sugulaste tervitamise võimatuks muutumine. Lisaks on selline välimus selge ülepingutamine.

Aga kui kõvasti peaksid üldse tütre pulmadeks oma välimuse nimel pingutama? Botoxi süstimine näiteks on ülepingutamine, sest sa ei tea täpselt, kuidas su näojooned muutuvad. Kui su kulmud jäävad kõrgele tõstetuks, võivad uued sugulased arvata, et oled kerges hämmingus või noorte liit lausa hirmutab sind.

Kerget dieeti võib siiski enne pulmi pidada. Eriti hea on lõhedieet. Kui süüa paar korda nädalas lõhet, muudab see näonaha siledamaks. Viie päeva jooksul enne tähtsat sündmust võib süüa lõhet kaks korda päevas, et nägu pinguldav mõju oleks tuntavam.

Muidugi, kui pulmas serveeritakse samuti lõhet, võib see sind öökima ajada. Kuid särava, pingul naha eest pole see palju makstud.

Ja tulevane pruut, leia kogu romantilises unelmas pisut aega oma vaese ema jaoks. Pärast pulmi on ta saanud ämmaks ja varsti saab temast võib-olla vanaema. Kui ta näib pulmas pisut imelik, saad talle ehk andeks anda.