Kas te vajate sellise peo korraldamiseks abi? Lugege pruudipõlvega hüvastijätupeo juhiseid.

  • KORRALDAJA

    Peaaegu igaüks võib korraldada pruudipõlve ärasaatmise õhtu. Sageli teevad seda pruutneitsid, aga seda võivad ka teha muud sõbrad, sugulased ja isegi kolleegid.

  • KÜLALISED

    Tavaliselt kutsutakse sellisele pele inimesed, kes on ka pulmakülalised, aga kui on tegemist väikese pulmaga, siis võib pulmade eelsele peole kutsuda ka kaastöötajad ja naabrid ja inimesed, keda piiratud külaliste arvuga pulma ei kutsuta.

    Selline pidu võiks siiski olla kaunis väike — mitte üle 20 inimese ning alla 10 oleks ideaalne.

  • KUUPÄEV

    Ärge korraldage sellist pidu pulmadele eelneval õhtul, kuna viimane, mida pruut laulatusel vajab, on pohmell.

    Ta on niigi närviline ega peaks muretsema selle pärast, kas ta hakkab oksele või mitte.

    Kui pulmad toimuvad mujal kui pruudi kodulinnas, tuleb korraldada pidu enne tema lahkumist, tavaliselt paar-kolm päeva enne tähtpäeva.

  • PLANEERIMINE

    Planeerimine võib jääda ühe inimese kanda, aga seda võib teha ka mitu inimest.

    Mõnikord korjavad peo korraldajad kõigilt osalejatelt osamaksu, mille suurus oleneb suuresti plaanitava ürituse iseloomust. Kui te üürite restoranisaali või viite kõik massaažisalongi, siis läheb üritus muidugi kallimaks.

    Pruut ei peaks midagi maksma, aga ärge ka teiste külaliste osas üle pingutage, säilitage terve mõistus, võlavanglasse ei tasuks ka seepärast sattuda. Lõbutseda saab ka vähese raha eest.

  • KUTSED

    Kauplustes müüdavad kutsed on igati sobilikud, aga soovi korral võite valmistada ka oma kutsed.

    Valige välja mingi teema, see võib olla nii lihtne kui pruudi lemmikvärv.

    Mõned peokorraldajad loobuvad ametlike kutsete tegemisest ning helistavad külalistele paar nädalat enne pulmi — kõik sõltub plaanitava peo tüübist.

    Kui te aga üürite ruumid või plaanite muud kulukamat üritust, siis peate täpselt teadma, kui palju on osalejaid. Kui te aga lähete kogu seltskonnaga lihtsalt mingisse baari, siis pole kutse vajalik - telefonikõnest piisab.

  • PIDU

    Pruudipõlve ärasaatmispidu ei ole nii rangelt struktureeritud kui Ameerikas populaarne pruudile kingituste tegemise õhtu.

    Selliste pidude puhul kerkib vaimusilma ette rühm kihistavaid tüdrukuid, kes veavad pruuti ühest baarist teise (ja võibolla tutvustavad teda seksika meesstrippariga).

    Te võite ju linna peal mürtsu teha, kui see on teie stiil, aga pruudipõlve ärasaatmist võib tähistada ka vaiksemalt, näiteks meeldiva õhtusöögiga hubases restoranis, õhtuga vaikses tantsuklubis või kontserdil.

    Põhiline on meenutada vanu aegu, käituda tobedalt ja tekitada pruudile vähemalt veidike piinlikkust, aga vältige pruudi solvamist.

  • KINGITUSED

    Pruudipõlve ärasaatmispidu ei ole traditsiooniline kingituste jagamise pidu, mistõttu kingid ei ole kohustuslikud.

    Samas on see suurepärane võimalus anda pruudile tobedaid ja seksikaid kingitusi (näiteks aluspesu). Võite lasta igaühel tuua mingi tobeda kingituse, näiteks suure punase paruka, mida pruut kogu õhtu peas peab kandma.

    Ka võib talle kinkida kommidest valmistatud kaelakee, veepüstoli ja muud tobedat.

    Kogu ürituse eesmärk on enne pulmi lõbutseda.