Vastuvõtt korraldatakse tavaliselt siis, kui soovitakse korraldada lihtsalt meeldiv paar tundi tähistamaks registreerimist, pruutpaar läheb reisile, kardetakse, et pulmavana rikub pulmad ära, või kui pruutpaarile on vastumeelsed traditsioonilised pulmad. Seda viimast varianti ei ole eriti tihti.

Vastuvõtt kestab tavaliselt 3–4 tundi ja on püstijalaüritus. Alguses pakutakse kindlasti shampust ja peale seda natuke süüa. Peale sööki võiks olla pisut tegevust, ehk siis korraldatakse midagi külalistele, tihti on ka tegevuse kontrollimiseks tellitud õhtujuht, kes vastutab kogu vastuvõtu sujumise eest. Tegevuse käigus võib korraldada mõned testid pruutpaarile ja mõned sõbralikud mängud külalistele. Selle mängude ja testide osa võib ka asendada üllatusesnejatega, tantsu- või taustaansambliga. Klassikalise vastuvõtu mudel on shampus, söök, väike jant ja pidu läbi.

Pulmapidu algab registreerimisega päeval ja kestab siis umbes kella kaheni öösel, või kui koht on kaugel ja majutusega, siis läheb pidu hommikul edasi. Pulmapeo kordineerimiseks ja rahva meeleolu tõstmiseks võetakse tavaliselt pulmavanem.

Pulmapeol on tavaliselt registreerimine, kurepesa ja trikid teel pulmamajja, avashampus, ja rahvas hakkab sööma. Sealt edasi alustavad pulmavana ja ansambel oma programmiga, kindlasti visatakse pruudikimp ja lõigatakse tort ca 24:00. Vahepealne on kõik Teie kokku leppida pulmavanaga.

Pulmapidu korraldatakse tavaliselt siis, kui soovitakse sellist ilusat ja meeldejäävat verstaposti oma ellu, et saaks aega arvata enne ja pärast pulmi. Kindlasti peaks pulmadega kaasnema natuke traditsioone, mitte pealepressitult palju, aga siiski. Pulmapidu ei tohi muutuda selliseks lausjoomiseks, muidu ei erine see tavalisest sünnipäevapeost. Peo kontrollimiseks on hea võtta pulmavana, ärge kartke seda, et pulmavana ongi see, kes kõik pulmad ära rikub.

Pulmavanalt saab alati küsida tema tehtud tööde kohta ja paluda mõnda videot näidata.

Vastuvõtu ja pulmapeo ülesehitused on täiesti erinevad, kuigi eesmärk on sama. Kui mina peaksin omad pulmad uuesti tegema, siis teeksin taas ühe korraliku pulmapeo.